11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 0
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Czeglédy Csaba: Januárban feltűröm az ingujjam

2018.12.17. 09:12

Mint mi is megírtuk, szombaton a Szegedi Törvényszék kiengedte a börtönből Czeglédy Csabát, a tavaly nyár óta előzetesben ülő baloldali politikus azóta csak napi két órára hagyhatja el a lakhelyét. Czeglédy most interjút adott a Népszavának, amiben azt mondja, hogy az ügyében már augusztusban lezárták a nyomozást, az elmúlt nyolc hónapot magánzárkában töltötte az 55 ezer oldalnyi nyomozati irat társaságában.

A baloldali politikus szerint ehhez még több száz oldalnyi nyomozati anyagot kapott a napokban, úgyhogy január 15. előtt nem tudnak vádat emelni ellene, a szabályok szerint ugyanis 30 nappal azelőtt neki meg kell kapnia minden nyomozati iratot. Czeglédy megerősítette ügyvédje szavait, miszerint a legutóbbi ügyészi iratban már nem elkövetőként, hanem felbujtóként szerepelt csak. Szerinte ez azt jelenti, hogy nem tudják bizonyítani a tettesi felelősségét. De ő azt is tagadja, hogy felbujtó lett volna a költségvetési csalásban, érthetetlennek tartja, ahogy a korábbi vádakat is.

Ezután az interjúban érdekes párbeszéd következik:

- Márciusi letartóztatása óta kapott jelzést, hogy hamarabb is kiszabadulhat?

- Fogalmazzunk úgy, lett volna lehetőségem a lelkemet eladni. De szeretnék életem végéig tükörbe nézni.

Czeglédy ismét elmondta, hogy szerinte az egész ügy politikai, mert ebben az ügyben senkit nem lehetett volna letartóztatni. Mint mondja,

csak összehasonlításképpen: akad olyan uniós költségvetési csalás, ahol harminc gyanúsított van, ám mind szabadlábon maradt. Ebben az ügyben pedig huszonvalahány embert, köztük büntetlen előéletű családanyákat tartóztattak le.

Czeglédy a politikába való visszatéréséről sejtelmesen azt mondja, hogy most a családra koncentrál, majd januárban feltűri az ingujját, de egyelőre nem tudja, hogyan viszonyulnak hozzá a párttársai és az emberek. Mindenesetre szabadulása után elsőként Gyurcsány Ferenc hívta fel.  • Hírek
  • Bankszámla