Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Telefonon tájékoztat a Fidesz Vona Gábor allahos nyilatkozatáról

2018.02.01. 13:13 Módosítva: 2018-02-02 11:23:02

A Fidesz a közeljövőben köztéren és telefonon tájékoztatja a választópolgárokat a legfontosabb és aktuálisabb dolgokról - tudatta a párt. A kormánypárt közleménye szerint a korábbi bejelentésnek megfelelően csütörtökön megjelennek az utcákon a Fidesz plakátjai, amiken Soros György és a kerítésbontó ellenzék látható. 

 „Ezzel egyidejűleg telefonos tájékoztató akciót is indítunk, amiben tájékoztatjuk a választópolgárokat Vona Gábor elhíresült allahos nyilatkozatáról” – közölte Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Ezt a szöveget mondják be a telefonba:

Vona Gáborról nemrég a Mandiner TV rakott ki egy videót, amin állítólag török nyelven „tett tanúbizonyságot Allah mellett". Azt mondja: „Mi Attila unokái vagyunk, akiknek elve az igazság, akik bátran ellenállnak a rossznak, és senkitől nem félnek, csakis Allahtól.” A kontextusból inkább az adódik, és a Wikipédia is azt írja, hogy az Allah itt Istent jelent, de a Fidesz inkább Allahnak szeretné érteni. Bár a kifejezést elsősorban az iszlám használja, de az arab anyanyelvű keresztények és zsidók is ezt a szót használják a bibliai Isten megjelölésére, de a muzulmán és keresztény araboknak sincs más szavuk istenre.