Ambrus
-1 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Visszakerült Lázár videója a Facebookra

2018.03.07. 22:52

Visszakerült Lázár János videója a facebookra szerda este, a fideszes politikus meg is köszönte a gyors és korrekt intézkedést.

Az ügy előzménye, hogy Lázár kedden posztolt egy videót a Facebookra arról, hogy Bécs már nem a régi, a migránsok miatt bizonyos területeken kosz, szegénység, rendezetlenség van. A videót szerda délelőtt 10 körül elérhetetlenné tette a Facebook. Lázár János nem sokkal később azt posztolta, hogy ez szerinte sérti a szólásszabadságot.

"Megdöbbentőnek tartom, hogy a migránsokról nem lehet őszintén beszélni, mert a Facebookon cenzúra van. Nyilvánvaló, hogy az emberek elől el akarják a valóságot hallgatni, el akarják takarni a valóságot" - magyarázta.

A fideszes Tuzson Bence ennél is tovább ment, szerinte azzal, hogy a Facebook sértő tartalomra hivatkozva levette a videót, "akarva-akaratlanul beavatkozik a választási kampányba.”

Csakhamar kiderült, egy teljesen hétköznapi gyakorlatról van szó. Gyűlöletbeszéd miatt sokan jelentették a tartalmat, és ilyenkor a Facebook átmenetileg elérhetetlenné teszi, amíg megvizsgálják, hogy a bejelentések jogosak-e. Úgy tűnik, ezt mostanra meg is tették, a videó visszakerült Lázár oldalára.