Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Karácsonynak érdemi ajánlata van az Együtt és a Momentum számára

2018.03.20. 16:49

Miközben az LMP vezetői bejelentették, hogy befejezték a tárgyalásokat az ellenzéki koordinációról, "az ajtó bezárult", Karácsony Gergely új szereplőket akar bevonni a tárgyalásokba.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a Facebookon azt írta: "szomorúan tudomásul veszem az LMP mai döntését, hogy nem kívánnak tárgyalni a demokratikus pártokkal a választási együttműködésről. Akkor nélkülük kell győznünk."

Karácsony egyúttal azt is bejelentette, hogy egyeztetni akar más pártokkal:

Ma tárgyalásra hívtam az Együtt és a Momentum vezetőit. Érdemi ajánlatunk van a számukra. Mert Magyarországnak változásra van szüksége! Változást! Most!

Karácsony érdemi ajánlata feltehetően valamifajta visszalépésre vonatkozik. Az MSZP-Párbeszédnek 58 jelöltje van jelenleg, és még 4 jelöltet tud visszaléptetni, hogy ne szoruljon a párt az eggyel alacsonyabb állami támogatása sávba (ez 150 milliós veszteséget jelentene a pártnak.)

Az Együtt rögtön jelezte, hogy ott lesz a Karácsony Gergely által kezdeményezett tárgyaláson. Juhász Péter szintén a Facebookon közölte: "mi a legvégsőkig küzdeni fogunk az ellenzéki együttműködésért, mi a legvégsőkig nyitottak leszünk minden ellenzéki párt irányában, hogy létrejöjjön az az együttműködés, ami elengedhetetlen feltétele Orbán Viktor leváltásának."

A Momentum nem válaszolt egyelőre, de Fekete-Győr András korábban arról beszélt, hogy csak akkor van értelme egyeztetni, visszalépegetni, hogyha az MSZP és a Jobbik megegyezik. Azóta a Momentum bejelentette, hogy három helyen visszalépteti a jelöltjeit - az MSZP, a Jobbik, illetve az LMP javára.

19 nap van hátra a választásokig.