Jolán
2 °C
4 °C

A Jobbik vezetői Simicska embereivel egyeztettek

2018.03.23. 12:40

Pár nappal a választás előtt a Jobbik két vezetője a párt közterületi kampányáról egyeztetett - feltehetően Simicska Lajossal. Azért a feltételes mód, mert a Jobbik csak annyit árult el, hogy "a párttal szerződéses kapcsolatban álló plakátcégek vezetőivel" tárgyalt.

A találkozóról onnan értesülhettünk, hogy a kormányközeliségét nem titkoló Origo bemutatott pár lesifotót arról, hogy Szabó Gábor jobbikos pártigazgató és Schön Péter gazdasági igazgató távoznak egy épületből, amelyről a lap azt állította, hogy Simicska Lajos irodája. Az Origo nagy jelentőséget tulajdonít a jobbikosoknál lévő táskának, amelyben szerintük "korrupciós pénz van", de erre sincs semmi bizonyíték a cikkben.

Az sem derül ki a cikkből, hogy pontosan hol és mikor készültek a fotók, és honnan tudják, hogy Simicska Lajossal tárgyalt a két jobbikos vezető. A cikkben mutatnak egy fotót Simicska Mahir Zrt-jének Radóc utcai központjáról, de a másik képen nem látszik pontosan, hogy a jobbikos vezetők tényleg ebből az épületből távoznak-e.

Megkérdeztük ezekről a Jobbikot, a párt rövid közleményt küldött az Indexnek:

Szabó Gábor és Schön Péter a Jobbik közterületi kampányával kapcsolatos ügyekben tárgyalt és egyeztetett a párttal szerződéses kapcsolatban álló plakátcégek vezetőivel abban az épületben.

Visszakérdeztünk, hogy Simicska Lajos ott volt-e a találkozón, erre még nem kaptunk választ. Azt viszont lehet tudni, hogy tavaly a Jobbik Simicska Lajos két plakátcégével, a Publimont Kft.-vel és az Euro Publicity Kft.-vel kötött szerződést a párt hirdetéseiről. És elég olcsón adták a cégek a plakáthelyeket. A Mahirnek is vannak köztéri felületei, de a párt nem írt arról, hogy melyik cég vezetőivel egyeztetett.

Abban nincs semmi rendkívüli, hogy egy kampányban egy párt operatív vezetői a kampánnyal kapcsolatos ügyekről tárgyalnak. Kérdés azonban, hogy miért kell ehhez Simicska Lajos, ha valóban ott volt a tárgyaláson.

Kommentelheted ezt a cikket az index.hu Facebok-oldalán:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?