Tas, Anasztázia
1 °C
8 °C

A Jobbik vezetői Simicska embereivel egyeztettek

2018.03.23. 12:40

Pár nappal a választás előtt a Jobbik két vezetője a párt közterületi kampányáról egyeztetett - feltehetően Simicska Lajossal. Azért a feltételes mód, mert a Jobbik csak annyit árult el, hogy "a párttal szerződéses kapcsolatban álló plakátcégek vezetőivel" tárgyalt.

A találkozóról onnan értesülhettünk, hogy a kormányközeliségét nem titkoló Origo bemutatott pár lesifotót arról, hogy Szabó Gábor jobbikos pártigazgató és Schön Péter gazdasági igazgató távoznak egy épületből, amelyről a lap azt állította, hogy Simicska Lajos irodája. Az Origo nagy jelentőséget tulajdonít a jobbikosoknál lévő táskának, amelyben szerintük "korrupciós pénz van", de erre sincs semmi bizonyíték a cikkben.

Az sem derül ki a cikkből, hogy pontosan hol és mikor készültek a fotók, és honnan tudják, hogy Simicska Lajossal tárgyalt a két jobbikos vezető. A cikkben mutatnak egy fotót Simicska Mahir Zrt-jének Radóc utcai központjáról, de a másik képen nem látszik pontosan, hogy a jobbikos vezetők tényleg ebből az épületből távoznak-e.

Megkérdeztük ezekről a Jobbikot, a párt rövid közleményt küldött az Indexnek:

Szabó Gábor és Schön Péter a Jobbik közterületi kampányával kapcsolatos ügyekben tárgyalt és egyeztetett a párttal szerződéses kapcsolatban álló plakátcégek vezetőivel abban az épületben.

Visszakérdeztünk, hogy Simicska Lajos ott volt-e a találkozón, erre még nem kaptunk választ. Azt viszont lehet tudni, hogy tavaly a Jobbik Simicska Lajos két plakátcégével, a Publimont Kft.-vel és az Euro Publicity Kft.-vel kötött szerződést a párt hirdetéseiről. És elég olcsón adták a cégek a plakáthelyeket. A Mahirnek is vannak köztéri felületei, de a párt nem írt arról, hogy melyik cég vezetőivel egyeztetett.

Abban nincs semmi rendkívüli, hogy egy kampányban egy párt operatív vezetői a kampánnyal kapcsolatos ügyekről tárgyalnak. Kérdés azonban, hogy miért kell ehhez Simicska Lajos, ha valóban ott volt a tárgyaláson.

Kommentelheted ezt a cikket az index.hu Facebok-oldalán: