Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Azt hitték, lesz valami, de nem lett

2018.04.09. 00:31

Vas megyében még az egyes számú, szombathelyi körzet tűnt előzetesen még billegőbbnek: itt Hende Csaba, a némileg kegyvesztetté vált egykori honvédelmi miniszter volt a Fidesz-KDNP jelöltje. Vele szemben felsorakozott egy fajsúlyosabb MSZP-s, Nemény András, a Jobbiktól pedig Balassa Péter volt Haladás-hátvéd indult, a többieknek nem volt komolyabb esélyük a győzelemre.

Végül Hende nyert utcahosszal, második lett jócskán lemaradva Nemény, harmadik Balassa. Érdekes volt még, hogy itt indult a Fidesz volt helyi frakcióvezetője, a drogügyébe belebukó Szakály Gábor. A Hajrá Magyarország nevű párt színeiben pár tucat szavazatot kapott.

A többi körzet nem adott okot nagy izgalomra, a kettes számú, sárvári körzetben a fideszes Ágh Péter legutóbb 52 százalékkal nyert. Most is tarolt, több mint 60 százalékkal hozta körzetét, a jobbikos és a szocialista jelölt előtt.

A harmadik, körmendi körzet még ennél is fideszesebbnek tűnt, négy éve ugyanis V. Németh Zsolt csaknem 57 százalékkal alázta a mezőnyt. Most is ő indult, és egy laza 64 százalékkal lépett át a többieken. Azaz pontosabban a jobbikos Bana Tiboron, a többiek ugyanis öt százalékot se kaptak egyenként.