Deutsch Tamás: Az emberek örömmel dolgoznak heti 40 óránál többet

2019.03.03. 23:32

A magyar munkavállalók többsége önként, örömmel dolgozik többet heti 40 óránál, ez teljesen természetes Magyarországon, jelentette ki Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő az RTL Klub Híradójának azzal kapcsolatban, hogy március elsejétől, péntektől, változtak a köztisztviselőkre vonatkozó szabályok.

Ahogy korábban írtuk, a hónap első napjától a közszférában 25 napról 20 napra csökken az alapszabadság, a köztisztviselők munkaidejébe pedig már nem számít bele az ebédszünet fél órája, és ellentételezés nélkül terjeszthető ki a napi munkaidő 12 órára, vagyis nem fizetik ki a túlórákat.

Deutsch Tamás szerint szó sincs főnöki kegyetlenségről vagy a munkavállalók kiszolgáltatottságának kihasználásáról, amikor egy munkavállaló többet dolgozik az előírtnál.

Ne csináljunk már Krisztusból bohócot! (...) Az emberek – induljunk már ki ebből! – nagyon-nagyon jelentős részben örömmel dolgoznak ott, ahol dolgoznak, van egy szakmai végzettségük,  nem munkahelyüknek, hanem hivatásuknak tekintik. És lehet, hogy 8:15-re kellene hivatalosan beérniük, de 7:50-kor bent vannak, és lehet, hogy 16:45-kor elmehetnének, de ha van elvégzendő munkájuk, akkor 17:30-kor, sőt, 18:15-kor is ott vannak a cégnél.

Deutsch arra is emlékeztetett, hogy a közszférában dolgozók 30 százalékos, visszamenőleges fizetésemelést kapnak. "Indokolt volt, megérdemlik, helyes, jó intézkedés" – mondta erről. A politikus válaszát itt lehet megnézni:

A köztisztviselőket érintő változásokról ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.