8,7 millióért vett lakást egy fideszes képviselő gyereke Budakalászon

2019.05.07. 08:29

Féláron vehetett meg egy önkormányzati ingatlant egy budakalászi önkormányzati képviselő fia, írja a Blikk. Máté István, az önkormányzat vagyonhasznosítási bizottságának fideszes elnöke szerint semmi furcsa sincs abban, hogy a 34 négyzetméteres, előkerttel és hátsó udvarral is rendelkező lakás az Omszki-tó mellett 8,7 millió forintba került a fiának.

Az Omszki tó, háttérben Budakalász házai
Az Omszki tó, háttérben Budakalász házai
Fotó: Nagy Zoltán / MTI

Hogy az ingatlan nem ennyit ér, azt bizonyítja a lap szerint az, hogy 3 hónappal korábban ugyanitt egy ugyanekkora lakást hirdetett meg árverésen az önkormányzat, és az 17,5 millió forintért kelt el.

A két, egymás mellett lévő sorházi lakás ára között kétszeres a különbség.

Máté István fideszes képviselő a Blikk kérdésére azt válaszolta, a lakás nem ért többet, mivel a házban korábban is hasonló áron adtak el ugyanilyen lakásokat. Azt mondja, nem érti, miért adott valaki januárban 17,5 milliót az egyik ingatlanért.

A fiam egy romot vett, még a csatornát is ki kell cserélni, a fűtés csak egy kályha volt, csak a csupasz falak maradtak meg a felújításnál. Akár 8-10 milliót is el lehet költeni rá, olyan rossz állapotban volt.

Ugyanakkor az Ingatlan.com szakértője látatlanban is olcsónak találta a budakalászi lakást még akkor is, ha sokat kell rákölteni. Balogh László szerint szerencsés, aki ennyiért lakást vásárolhat Budapest elővárosában. Mint mondta,

Budapesten és környékén csaknem lehetetlen 10 millió forint alatt lakáshoz jutni.