Zoltán
21 °C
36 °C

Túlélők beszámolói: Könnyek közt néztük, ahogy a fejek eltűnnek és felbukkannak a vízben

2019.05.30. 17:45 Módosítva: 2019.05.30. 18:04

A koreai média megszólaltatta a Hableány katasztrófájának túlélőit Budapesten. A Chosun című újságban az egyikük azt mondta, az ütközés pillanatában körülbelül húszan a fedélzeten voltak, fotóztak, mintegy tíz ember pedig az alsó kabinokban volt. 

A 31 éves Jung-mo azt is mondta, hogy látta közeledni a nagy hajót, de elképzelni sem tudta, hogy össze fognak ütközni. 

A 32 éves Yoon úgy emlékezett, hogy a hajójuk egyből felborult és elsüllyedt. A fedélzetről a vízbe estek az emberek, a kabinokban lévők viszont valószínűleg nem tudtak gyorsan kijönni. 

Jeong talált egy mentőövet, és minden erejét beleadta, hogy elérje, mert tudta, hogy az élete múlik rajta. A rajta lévő zsinórt Yoon felé dobta, így kettejüket a vízfelszínen tartotta a karika. Azt mondták, könnyek közt nézték, ahogy a többi ember feje eltűnik, felbukkan, megint eltűnik a vízben. 

A 60 éves Anmo úszni próbált, aztán egy másik hajó matrózának a kezében tudott megkapaszkodni, de csak egy ideig. Kicsúszott, és elsodródott, de sikerült túlélnie, míg a mentőcsapatok megérkeztek. 

A túlélők a nyilatkozataikban azt a kérdést tették fel, hogy ilyen nagy esőben miért nem fújta le a cég a hajóutat, illetve azt mondták, hogy a baleset után nem ment minden rendben. „Nem volt szervezett mentés”, mondta Yoon. A mentőcsapatok szerinte csak azokat mentették, akik eleve megkapaszkodtak, például egy mentőövbe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport