Addig kutat a rendőrség, amíg mindenkit meg nem találnak

unnamed
2019.06.07. 10:41 Módosítva: 2019.06.07. 10:44

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Várkert bazárnál tartott sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a múlt heti hajóbalesettel kapcsolatban. Itt elmondta Prohászka Richárd, a vízirendészet vezetője, hogy a Hableány balesete után azonnal elkezdték az eltűntek keresését, és 215 kilométernyi Duna-szakaszt kellett átvizsgálni. Ez a szakasz a baleset helyszínétől az országhatárig tart.

Hat járőrhajó Budapesten végzi a keresést hajónként két fős legénységgel, az alsó szakaszon pedig kilenc hajóval teljesítenek szolgálatot. A hajókon szonárberendezés, keresőlámpa, néhányon éjjellátó berendezés is van.

Tetemkereső kutyát is igénybe vettek, a rendőrkutyák a vízből és hajóból nézik át azokat a területeket, amelyek szabad szemmel nem láthatók. Három holttestet a kutyák találták meg.

Prohászka azt is elmondta, hogy addig kutatnak, amíg az összes eltűnt személyt meg nem találják. Azt is elmondta, hogy a csütörtökön talált magyar áldozat a hajó matróza volt.

(Borítókép: Prohászka Richárd, a vízirendészet vezetője a Várkert Bazárnál tartott sajtótájékoztatón  2019. június 7-én. Fotó: Varga Jennifer / Index)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport