Visszaadták a néninek a táskáját, csak sajnos 900 ezerrel könnyebben

2019.07.23. 11:45 Módosítva: 2019.07.23. 11:48

Magyar mikrotörténet a mikrotörténetek Mekkájából, Miskolcról. Két környékbeli fiatalemberről lesz szó, akik Taktaharkányból Miskolcra mentek dolgozni, és biztonsági őrként el is helyezkedtek a Búza téri buszpályaudvaron. Ott dolgoztak, amíg a múlt pénteken meg nem jelent a kísértés egy gazdátlannak tűnő táska képében. A rendőrség szerint ez 19 és 20 óra között történt.

A táskát előzőleg egy idős néni hagyta el, aki bizalma jeléül 900 ezer forintot benne is hagyott. A biztonsági őrök azonnal cselekedtek, és a 900 ezer forintot igazságosan elosztották egymás között, majd a pénzt a szolgálati mélyhűtőjükbe rejtették.

Ezután a táska tulajdonosa visszakapta a táskáját. Feltűnt azonban neki, hogy hiányzik belőle a 900 ezer forint, ezért feljelentést tett a rendőrségen.

B+R 2.PNG

A Miskolci Rendőrkapitányság forrónyomos csoportja a helyszínen rövid idő alatt megtalálta a mélyhűtőbe rejtett zsákmányt. A pénzt a rendőrök lefoglalták, és majd vissza is adják a tulajdonosnak, de előbb még lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja eljárást indítottak a 25 és 37 éves férfiak ellen.