34 milliót adományozott Tiborcz István cége a SOTE gyermekklinikájának

2019.08.18. 10:20

34 millió forintnyi adományt kapott a Semmelweis Egyetem gyermekgyógyászata a BDPST Group nevű ingatlanfejlesztő társaságtól, ami a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a cége, szúrta ki Hadházy Ákos független képviselő a SOTE oldalán. Ebből a pénzből egy életmentő készüléket vesznek.

Az egyetem egy képet is megosztott az oldalán, amin Tiborcz épp kezet ráz a gyermekklinika igazgatójával, Dr. Szabó Attilával, bár a SOTE egy szóval sem említi a közleményében Tiborcz nevét.

A közlemény szerint a kapott ECMO-műtüdő berendezés eddig nem volt elérhető a klinikán, de szerintük ezzel évente 8-20 légzéselégtelen újszülött és csecsemő életét tudják megmenteni.

A SOTE szerint nem ez az első alkalom, hogy Tiborcz cége együttműködött a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvánnyal.

Hadházy Ákos független képviselő a Facebookon akadt ki az adománytól. Mint írja, "kevés lehangolóbb képet lehet mostanában látni", amiért Tiborcz 34 milliót adományozott csak a lopott milliárdokhoz képest. A végén hozzáteszi, "lehet, Tiborcz érzi, hogy a Microsoft-ügy miatt még nagyobb bajban lehet", és így tolja a propagandát.

A Microfost-ügyről egyébként itt olvashat bővebben, röviden: az amerikai Microsoft korrupciós ügyek miatt korábban belső vizsgálatot tartott a magyar leányvállalatánál, és fel is tárt pár nagyon gyanús közbeszerzést, ahol az állam valamiért őrülten túlárazva vett Microsoft-szoftvereket. Tiborczék a HCS Experts nevű, a Microsoft-viszonteladóknak beszámlázó cégen keresztül húzhattak hasznot az állami cégek és intézmények irányított és túlárazott szoftverlicenc-beszerzéseiből.  • Hírek
  • Megtakarítás