Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

16 200 ajánlást adott le a budapesti ellenzék Karácsony Gergelyre

2019.08.30. 14:20

Leadták Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt ajánlóíveit péntek délelőtt a fővárosi önkormányzat épületében - közölte az MTI. 

Az MSZP, a DK, a Momentum, a Párbeszéd és az LMP képviselői 16 ezer 200 ajánlást adtak le a közös jelöltjükre - hangzott el a közös sajtótájékoztatójukon, amit az ívek leadása előtt tartottak.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke a sajtótájékoztatón azt mondta, a gyűjtés folytatódik a törvényes határidőig, és minden ajánlóívvel elszámolnak majd.

Gy. Németh Erzsébet DK-s fővárosi képviselő elmondta, hogy Karácsony Gergely mellett mind a huszonhárom közös polgármesterjelölt összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat. Kijelentette, október 13-án, az önkormányzati választások napján Budapestnek új főpolgármestere lesz.

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum politikusa azt mondta, támogatja Karácsony Gergelyt, hogy a budapesti városvezetés átláthatóan, a lakosság érdekében működjön.

Béres András, a Párbeszéd elnökségi tagja szerint mindenki számára egyértelmű a választás: ha valaki változást szeretne, akkor a közös jelöltjeikre kell szavaznia.

Heltai László, az LMP budapesti elnöke azt mondta, a választás tétje, hogy Budapestet olyan emberek irányítják-e a jövőben, akik a globális felmelegedést csak "ellenzéki trükknek" tartják, vagy olyanok, akik komolyan veszik azt. A tét, hogy a város élhető lesz-e a jövőben vagy nem - fűzte hozzá.