A II. kerületi polgármester édesanyja megvette fia ingatlanának végében azt a kis földdarabot

2019.09.26. 07:55

Vizuálisan újabb területtel bővült tavaly Láng Zsolt II. kerületi polgármester amúgy több százmilliósra taksált ingatlana. Lángék a II. kerület legértékesebb beruházásának közvetlen szomszédságában laknak: a Rózsadombot évtizedekig csúfító volt SZOT szállót átépítik, és 96 lakásos luxustársasház lesz a helyén, ahol négyzetméterenként kétmillió forintba is kerülhet egy lakás.

A luxusberuházás Wáberer György milliárdoshoz köthető. A szálló mögött terül el egy kis erdő, a 24.hu szerint Láng édesanyja ebből a kis erdőből vásárolt egy 316 négyzetméteres területet. A 24.hu arról ír, hogy Láng ingatlana és édesanyja ingatlana a Google-felvételek tanúsága szerint egymás integráns részei.

A lap azt is írja, hogy Láng megtakarítása a vagyonnyilatkozata szerint 45 millió forint, és hogy a háza építése jócskán meghaladhatta a politikus akkori hivatalos bevételeit. Ezt korábban Láng hozzátartozóinak önzetlenségével magyarázta.

Volt SZOT szálló mögötti terület
Volt SZOT szálló mögötti terület
Fotó: Google Maps

Láng Zsolt polgármester most azt mondta a lapnak, hogy „nem titok, soha nem is volt titok”, hogy az érintett telek az édesanyja tulajdona. Az adásvétel piaci áron történt, nem közszereplő magánszemélyek között zajlott, a II. kerület pedig hatóságként nem járt el az ügyben.