Sára Botond átadta Józsefvárost Pikó Andrásnak

2019.10.22. 13:10

A fideszes Sára Botond a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy Józsefvárosban megtörtént a polgármesteri munkakör átadás-átvétele, és a szükséges dokumentumokat, valamint a pénzügyi beszámolókat is átadta Pikó András megválasztott polgármesternek.

Sára a keddi posztjában azt írja, hogy közel 7 milliárd forint áll rendelkezésre az önkormányzat bankszámláján, 6 milliárd forint van Magyar Államkötvényben, és bízik benne, hogy a megválasztott polgármester folytatni fogja a fejlesztéseket, és biztos marad a pénzügyi háttér. 

A Fővárosi Választási Bizottság hétfő este jelentette be, hogy rendben találta Pikó polgármesterré választását, több más kerülettel együtt. Mindez azután történt, hogy több fővárosi kerületben is megtámadta a választás eredményét a Fidesz vagy a hozzájuk kötött jelöltek. 

A független, összellenzéki támogatottságú Pikó András a VIII. kerületben 269 szavazattal előzte meg az eddigi fideszes polgármestert, Sára Botondot az önkormányzati választáson. 

Kedd reggel a momentumos Déri Tibor is arról posztolt, hogy Újpesten megtörtént a hivatalos átadás-átvétel, és megkezdik a munkát.