Két oldalról támadják a KDNP-t: az atetista kioktatók és az érzéketlen hívők

2019.10.31. 12:32

Nagy megvilágosodások, megfejtések helyszíne volt ma a Parlament, ahol a kereszténydemokrácia 75 éves fennállását ünnepelte többek között Kövér László házelnök és Semjén Zsolt KDNP-s politikus az eklézsiányi frakciójával. Kövér László például ezen az ünnepélyes napon arról beszélt, hogy

identitásrombolók és identitásvédők küzdelme zajlik ma az európai politikában, gazdaságban és kultúrában.

Az MTI tudósításából kiderül, hogy Kövér úgy folytatta gondolatmenetét, hogy mindezek ismeretében és tapasztalatában „kellő szerénységgel, de jó szívvel” mondhatják el, hogy a kereszténydemokrata képviselőkkel együtt megalkotott és elfogadott magyar alaptörvény az „identitásvédelem legkorszerűbb közjogi eszköze”, amely biztosítja az önvédelem lehetőségét mindazon civilizációs támadásokkal szemben, amelyek Európát - és benne Magyarországot - fenyegetik az előttünk álló időkben.

„Nincs ma Európában más nemzeti alkotmány, amelynek mélyebb keresztény értékalapja, erősebb nemzeti karaktere és korszerűbb családvédelmi közösségi szemlélete lenne, mint a magyarnak" - jelentette be Kövér László.

Semjén Zsolt is ebben a fennkölt szellemben beszélt, amikor azt mondta, ma a Kereszténydemokrata Néppárt az egyetlen történelmi, kereszténydemokrata, keresztényszociális, és az egyetlen világnézeti párt a magyar politikai palettán. A KDNP által szervezett eseményen Semjén elnök utat mutatva azt mondta, hűségesek maradtak ahhoz a kereszténydemokrata örökséghez, amelyet az alapítóatyák lefektettek. Ez az az erkölcsi alap, amely 75 éven át megtartotta a kereszténydemokráciát Magyarországon.

Semjén Zsolt megragadta az alkalmat, és kijelentette, a Fidesz-KDNP szövetsége ma nemcsak Magyarország, hanem az Európai Unió legsikeresebb politikai konstrukciója is.

Ők a világítótorony, a Fideszé a kulimunka

Semjén azt mondta, a világnézeti KDNP mellett a Fidesz egy kereszténydemokrata ihletettségű nagy gyűjtőpárt, amelyik biztosítani tudja, hogy a szükséges számú szavazat meglegyen a kormányzáshoz. 

Harrach Péter a KDNP frakcióvezetője, arra hívta fel a figyelmet, hogy

nagy bátorság kell ahhoz, hogy a politika világában valaki ma a keresztény utat válassza. A jelző kötelez, ennek meg kell felelni. Mert ma sok támadás éri azt, aki a keresztény értékrendet következetesen képviseli.

Harrach szerint ma a keresztény politikusokat két oldalról támadják. Balról, az ateista kioktatók, akik saját bevallásuk szerint sem hívők, de kioktatnak arról, hogyan kell egy kereszténynek viselkednie. Jobboldalról pedig a jó szándékú, de naiv, a politika világa iránt érzéketlen hívők, akik nem tudják, hogy a keresztény elvszerűséget a politikai megvalósíthatóság keretén belül tudja képviselni a keresztény politikus.