A liberális Bősz Anett belép a DK-frakcióba

2019.12.09. 11:57

Bősz Anett, a Liberálisok elnöke csatlakozik a DK parlamenti frakciójához - közölte a Liberálisok nevű párt. A párt azzal indokolta Bősz lépését, hogy így "eredményesebben" tud küzdeni az Orbán-kormány "szabadságkorlátozó politikájával szemben".

"Az október 13-i választás eredménye világosan megmutatta, hogy csak szoros szövetségi rendszerben, egységes ellenzékkel lehet leváltani a Fideszt. Azóta az is kiderült, hogy a Fidesz tovább folytatja a mindent központosítani akaró, szabadság és Európa-ellenes politikáját, amit egyre többen és többen utasítanak el" - áll a Liberálisok közleményében. 

A közlemény kitért arra, hogy a kormánypártok a parlamenti házszabály tervezett módosításával tovább korlátoznák a független képviselők és a frakciók mozgásterét, hogy így akadályozzák az ellenzék parlamenti munkáját." Bősz Anett ennek megy elébe, és még az új fideszes javaslat életbelépése előtt csatlakozik a DK frakciójához. A parlamentben így hatékonyabban képviselheti majd a liberális értékeket, mint független képviselő. Bősz és a DK-frakció között eddig is szoros, szakmai és érték alapú együttműködés volt. A belépéssel ez a jó kapcsolat teljesedik ki. A Magyar Liberális Párt célja továbbra is az, hogy 2022-ben közös erővel válthassuk le az Orbán-kormányt" - írták.

Bősz nemrég lett a Liberális párt elnöke, erről itt írtunk bővebben