Szakszolgálati segítséget kér az Oktatási Hivatal az iskolahalasztásokhoz

2020.01.28. 08:24

A korábbi szabályozás helyett, amikor a szülők, az óvónők és a szakszolgálatok dönthettek arról, elég érettek-e a gyerekek hatévesen az iskolára, 2020-tól az Oktatási Hivatal határozhat erről, ám egy felmérésből úgy tűnik, az esetek nagyobb százalékában inkább szakszolgálati felülvizsgálatot kérnek ahelyett, hogy saját hatáskörben határoznának, írja a Népszava.

A Szülői Hang 426 olyan szülőt kérdezett meg, akik kérelmezték gyermekük iskolahalasztását, és már meg is kapták a határozatot. Az eredményekből kiderül, hogy a Hivatal csak kisebb részben (29 százalékban) fogadta el saját hatáskörben a kérelmet, nagyobb részt (69 százalékban) szakszolgálati felülvizsgálatot kértek, ritkán pedig (2 százalékban) elutasították a szülői kérést.

 A szülők a korábban ígért 2020. január 31-i határidő helyett csak december 31-ig kérelmezhettek szakértői vizsgálatokat gyermekük iskolaérettségéről, onnantól az Oktatási Hivatalnál kell kérelmeznie a döntést mindenkinek, aki szeretné gyermekét az óvodában tartani. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét