Vilmos
21 °C
33 °C

Továbbra is tömegek járnak a Normafára

2020.03.28. 18:24 Módosítva: 2020.03.29. 10:47

Az elmúlt időszakban a veszélyhelyzet ellenére sajnos tömegessé vált a Normafa felkeresése. A szép tavaszi időben a látogatók nagy sűrűsége, alig teszi lehetővé az emberek közötti találkozások mellőzését, és így megnő az esetleges megfertőződés kockázata!

- írja a Facebookon megjelent felhívásában a Normafa Park igazgatója. Mikó Gergely arra kéri a kirándulókat, hogy a kormány által kihirdetett kijárási korlátozásoknak megfelelően a szabadban végzett sétára és sportolásra ne a Normafát és környékét, hanem a budai hegyek más, kevésbé forgalmas részeit válasszák.

A kormányrendelet betartását a rendőrség és a Hegyvidéki Rendészet ellenőrizni fogja, és szükség esetén betartatja, akár bírság vagy egyéb büntetés kiszabásával is.

- írja Mikó. A Normafán a játszóterek, a szabadtéri fitneszpark és a tűzrakóhelyek használatát az Önkormányzat már megtiltotta, azokat kerítéssel vagy kordonnal lezárta, használatuk egy polgármesteri rendelet szerint szintén bírsággal büntethető.

Zárva vannak a területen lévő vendéglátóhelyek is, a Rétes büfé, a Kilátó kávézó, a Drótcsacsi büfé, valamint a Libegő lángosos és büfé sincs már nyitva, és nem látogatható az Erzsébet-kilátó sem. Szombattól leállították a Libegőt is, hogy ezzel is csökkentsék a Normafa tömeges látogatását.

A kormányrendelet alapján egyébként szó sincs arról, hogy nem szabad kimenni a szabadba, de az fontos, hogy egy helyen nem szabad sok embernek csoportosulnia, és mindenhol legalább másfél méteres távolságot kell tartani másoktól.

A járvány miatt még akkor is érdemes jól megtervezni a szabadidős programunkat, ha amúgy rendszeresen járunk a szabadba. Mostantól kerüljük a megszokott és népszerű kirándulóhelyeket. Érdemes elfelejteni azokat a helyeket, amelyek egyből eszünkbe jutnak kirándulóhelyet keresve.

Budapesti viszonyaltban a Normafa, a János-hegy, a Margit-sziget, a Városliget, a Hűvösvölgy, a Hármashatár-hegy (főleg a reptér) olyan zónák, ahol biztos, hogy sok más emberrel találkozunk, és most épp ezt akarjuk elkerülni. Itt összeszedtük, hogy milyen helyeket érdemes ilyenkor keresni.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!