Iván
21 °C
39 °C

585 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, egy idős férfi meghalt

2020.04.02. 07:08

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 585-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. A gyógyultak száma 42 főre emelkedett, írja a koronavirus.gov.hu.

A hír először úgy jelent meg a koronavirus.gov.hu oldalon, hogy egy halottról is írtak, ezt később kivették a szövegből. Kicsivel később a táblázatban megjelent a 21. halott, egy 70 éves férfi, majd a hozzá tartozó hír is:

Újabb koronavírussal-fertőzött beteg halt meg. Egy 70 éves férfi hunyt el. Ezzel huszonegyre nőtt az elhunytak száma.

Az oldal térképe alapján Budapesten (243 ember) és Pest megyében (122) van a legtöbb fertőzött. Húsznál is több fertőzött van Nyugat-Magyarországon Győr-Moson-Sopron megyében (28), az ország keleti felében Szabolcs-Szatmár Bereg megyében (27) és Csongrád megyében (21). Tíznél is kevesebb fertőzött van keleten öt, nyugaton pedig három megyében. A legkevesebb fertőzött (3-3) Heves és Békés megyében van, írja az MTI.

Az operatív törzs szerdai közlése szerint a regisztrált fertőzöttek közül tizenheten vannak lélegeztetőgépen, hat százalék pedig intenzív ellátásra szorul.

A koronavírus-járvány március 4-én érte el Magyarországot, a kormány március 11-én hirdetett veszélyhelyzetet, majd március 16-án lezárták a határokat, betiltották a rendezvényeket, bezártak a mozik és szórakozóhelyek, korlátozták az üzletek 15 óra utáni nyitva tartását.

Március 28-tól, szombattól, kéthetes, április 11-ig tartó kijárási korlátozás lépett életbe az ország egész területén: csak munkavégzés és az alapvető szükségletek céljából lehet elhagyni a lakóhelyeket, tartózkodási helyeket.

A magyarországi esetekről folyamatosan frissülő grafikonunkról tájékozódhat:

Világszerte magyar idő szerint szerda éjfélig a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint több mint 926 ezer esetet regisztráltak, több mint 46 ezer halálos áldozat van, és körülbelül 193 ezer embert nyilvánítottak gyógyultnak.