Badacsonytomajt teljesen elvágták a külvilágtól

2020.04.13. 12:50

Komolyan vették a járványügyi védekezést Badacsonytomajon. A Balaton parti település polgármestere április 10-én kiadott rendeletben döntött arról, hogy péntek déltől hétfő éjfélig

  • lezáratta a parkolókat és a strandokat,
  • megtiltotta a közterületeken való csoportosulást,
  • megtiltotta a bútorok, berendezési tárgyak és más eszközök elhelyezését közterületen,
  • bezáratta a nyilvános illemhelyeket, 
  • 6 és 22 óra közötti időszakra kitiltotta Badacsonytomaj közterületeiről az állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel nem rendelkezőket.

Mindehhez pedig folyamatos járőrszolgálatot javasolt. Olvasónk szerint ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy

a  települést 12 ponton lezárták és civilek ellenőriztek maszk nélkül néha polgárőrökkel együtt. Gyakorlatilag az ellenőrzőpontokat  autókkal, motorokkal vagy szögesdróttal barikádozták el. 

A 24.hu vasárnap arról írt, hogy az útlezárásokkal leállították az átmenő közúti forgalmat, lezárták a balatoni kerékpárút badacsonyi szakaszát, és a tomaji ingatlannal rendelkező nyaralótulajdonosokat is visszafordították a település határánál. Az intézkedések miatt kialakult konfliktusok miatt azonban az útlezárásokat vasárnap délután feloldották.

A település hivatalos Facebook-oldalán ezt azonban hétfőn cáfolták.  

Szeretnénk mindenkinek felhívni a figyelmét, hogy a pénteken meghozott rendelet ma éjfélig (2020. 04.13.) tart. Több álhír is keletkezett arra vonatkozóan, hogy a településen feloldásra kerültek a korlátozások, melyek téves információk! A képviselő-testület a forgalomhoz igazítja intézkedéseit.

– írták.

Kerestük Krisztin N. László polgármestert, de egyelőre nem értük el. Információnk szerint a 71-es úton engedik az átmenő forgalmat, de a településre felkanyarodni csak azt engedik, aki ide szóló lakcímkártyával rendelkezik.

A szigorú intézkedés egyébként nem példátlan. Miután a polgármesterek Orbán Viktor csütörtöki bejelentése után felhatalmazást kaptak arra, hogy hétfő éjfélig a saját településükre nézve további speciális, szigorító szabályokat vezethessenek be, Nagykovácsiba péntek óta nem engednek be senkit, aki nem ott él.