Gergely
6 °C
23 °C

Tagadja bűnösségét a hetedik kerületben erőszakoló egyetemista

2020.04.14. 16:56 Módosítva: 2020.04.14. 17:44

Tagadta bűnösségét, illetve meglepő magyarázattal állt elő az a 22 éves – érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkező – nigériai férfi, aki a hétvégén megerőszakolt egy prostituáltat Budapest hetedik kerületében.

A 24. hu értesülése szerint a szexuális erőszakkal gyanúsított egyetemista azt állította, valójában egy ismerőséhez akart becsöngetni, hogy használhassa annak mosdóját, majd maga is meglepődött azon, amikor valaki más nyitott neki ajtót. Azt állítja: nem igaz, hogy bántotta és megerőszakolta volna a prostituáltat.

Ahogy korábban az Index is beszámolt róla, a nő egy szexuális szolgáltatást hirdető oldalon került kapcsolatba a férfival, aki szombat délután fel is kereste őt a lakásán. A nő előre kérte a megbeszélt összeget, a férfi viszont nem akart fizetni, ezért a nő elküldte. Ám a nigériai egyetemista nem akart távozni, fojtogatni kezdte a prostituáltat, majd megerőszakolta, és elmenekült a lakásból.

A nő 15 óra körül tett bejelentést, mire a rendőrök azonnal megkezdték az ismeretlen elkövető felkutatását. Miután átnézték a környéken lévő térfigyelő kamerák felvételeit, és ellenőrizték a nőtől kapott információkat, beazonosították a 22 éves nigériai férfit, akit néhány órán belül, 18 óra 40 perckor a VI. kerületi Bajnok utcában fogtak el.

Kedden a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a bűnismétlés veszélyét megalapozottnak találta, ezért a Fővárosi Főügyészség indítványa alapján elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges, ellene a védelem fellebbezett. Egy későbbi közlésből kiderült: a férfi letartóztatását május 14-ig rendelte el a bíróság.

Bár a nigériai férfi büntetlen előéletű, vele szemben más, személy ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények miatt büntetőeljárások vannak folyamatban.

A Fővárosi Törvényszék közlése szerint a nigériai férfi – bár bejelentett munkahelye, legális jövedelme van – a tartózkodási engedélyén szereplő címen életvitelszerűen nem él, egy más eljárásban megadott lakóhelyén sem tartózkodik, jelen eljárásban egy harmadik, hivatalosan nem bejelentett lakcímet adott meg.