Kötelező lesz maszkot viselni a BKK járatain

2020.04.17. 15:22 Módosítva: 2020.04.17. 16:43

Karácsony Gergely főpolgármester szerint indokolt a szigorítás Budapesten, ezért elrendelte, hogy a BKK járataira csak valamilyen arcot eltakaró kendővel, sállal vagy maszkkal lehet felszállni április 27-től – tudta meg a hvg.hu. Az információt az Indexnek is megerősítették.

A főpolgármester a húsvéthoz hasonlóan most hétvégére is lezárja a Margit-szigetet 9-20 óra között, és a III. kerülettel egyeztetve a Hajógyári szigetet és a Római-partot. A további budapesti és vidéki lezárásokról ebben a cikkünkben olvashat.

Karácsony Gergely pénteken reagált Orbán Viktor Kossuth Rádióban elhangzott interjújára, amiben a kormányfő azt mondta, hogy a húsvéti időszakban az önkormányzatok és polgármesterek jó döntéseket hoztak a korlátozásokról, ezért kapták meg erre a hétvégére is a jogosítványokat. De amikor a korlátozások jövőjéről beszélünk akkor a különböző településeket nem lehet egy kalap alá venni.

Jól látható, hogy a fertőzések nagy része Budapesten van, tehát előbb-utóbb nem tudjuk majd elkerülni, ezért örülök a főpolgármesterrel kialakult együttműködésnek, nem fogjuk tudni elkerülni, hogy Budapestre sajátos szabályokat léptessünk életbe, illetve a főpolgármester sajátos szabályokat léptessen életbe.

A főpolgármester egyetértett a miniszterelnökkel, szerinte Budapestre különleges szabályoknak kell vonatkozniuk.

Hiszen nem kell ahhoz infektológusnak lenni, hogy tudjuk: mindenhol a világon a nagyvárosokban van fokozott kockázat, Budapest tehát a járvány szempontjából is különleges hely. Éppen ezért van szerte a világban szoros együttműködés és információátadás a kormányok, a városok vezetése és a járványügyi hatóságok között.

Szerinte most, hogy a miniszterelnök azt mondta, „a lehető legszorosabb együttműködésre törekszik, várjuk az eddigi gyakorlat gyökeres megváltoztatását. Mi készen állunk.”

(Borítókép:  Bődey János / Index)