Deák téri kettős késelés: két, nagyrészt büntetett előéletű társaság csapott össze

2020.05.22. 14:02 Módosítva: 2020.05.22. 14:06
Két, 90 százalékban kábítószerrel visszaélés vagy garázdaság miatt már rendőrségi múlttal rendelkező társaság csapott össze péntek hajnalban a Deák téren. A résztvevők egyike kést rántott, és több késszúrással halálra szúrt a rivális csoportból két embert, derült ki rendőrségi tájékoztatón.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az emberöléssel gyanúsított férfi a késelést követően elfutott. A kést eldobta, a rendőrök a Paulay Ede utcában találták meg. A férfit is elfogták később, mint kiderül, ő volt, aki épp a 18. születésnapját ünnepelte.

Azt egyelőre vizsgálja a rendőrség, hogy a verekedés mi miatt tört ki. Amit tudni lehet, két független, budapesti társaságról van szó. A két csapat tagjai nem ismerték egymást, más-más okokból tartózkodtak a helyszínen, ad hoc jellegű konfliktusról van szó. A verekedésben tízen vettek részt, 90 százalékuknak van rendőrségi múltja, így az elkövetőnek is, főleg kábítószerrel visszaélés és garázdaság jellegű cselekményekben. A résztvevők 16 és 23 év közötti férfiak. Mint kiderült, a letartóztatott gyanúsított két társát felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják. A két férfi ugyanis tudta, hogy az elkövetőnél kés van, méghozzá onnan, hogy pár órával korábban tőlük került hozzá, de minden különös cél nélkül. A rendőrség tájékoztatása szerint a hasonló társaságokban nem szokatlan, hogy késeket cserélgetnek egymás között.

Elfogták a Deák téri kettős gyilkosság gyanúsítottját

A nyomozás adatai szerint a helyszínen tartózkodott három lány is, az ő szerepük kimerült abban, hogy megpróbálták szétválasztani az ellentáborokat. Jelenleg a nyomozók a kamerafelvételek és a tanúvallomások alapján próbálják kideríteni, kinek mi volt a szerepe a verekedésben.

Gál Sándor alezredes, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője, aki a tájékoztatót tartotta, végül kijelentette: már egy ideje a pályán van, de nyílt utcán ilyen brutalitással elkövetett esettel még nem találkozott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság délután tartott sajtótájékoztatót a halálos kettős késelés részleteiről:

Kettős gyilkosság a Deák téren - a BRFK tájékoztatója

Mint arról beszámoltunk, péntek hajnalban verekedéshez riasztották a rendőröket az V. kerületi Deák térre. A kiérkező rendőrök két, úttesten fekvő embert találtak, akiknek olyan súlyos szúrt sérüléseik voltak, hogy a helyszínen az életüket vesztették.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen, és már kora délelőtt bejelentették, hogy elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét.

Korábbi adatok szerint két társaság verekedett össze. Az esettel kapcsolatban a járőrök hat embert állítottak elő az V. kerületi Rendőrkapitányságra, akiknek az elszámoltatását megkezdték.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport