Az orvosi kamara elnöke szerint nem merült fel a háziorvosi rendszer államosítása

2020.05.24. 23:23

Nem merült fel a háziorvosi rendszer államosítása, ezt Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke írta vasárnap este a kamara Facebook-oldalán.

A Medical Online egészségügyi szaklap a tárgyalásokról  kiszivárgott információk alapján korábban azt írta , hogy Pintér Sándor belügyminiszter a háziorvosi praxisok államosításában gondolkozik.

A Pintér miniszter úrral folytatott megbeszéléseken nem merült fel a háziorvosi rendszer államosítása. Amennyibe ez valós elképzeléssé válik, a MOK egyértelműen el fogja utasítani 

- olvasható Kincses bejegyzésében. Hozzátette, hogy ez a lépés alapvetően rendítené meg a tulajdoni biztonságba, az orvosi működés függetlenségébe vetett bizalmat, és a mai háziorvosi rendszer összedőlését okozná.

A MOK a napokban ismertette javaslatait az orvosok bérrendezéséről, a hálapénz megszüntetéséről, a regionális centrumkórházakban koncentrált ellátásokról és a háziorvosok kompetenciájának erősítéséről is, hogy minél kevesebb beteget kelljen továbbküldeni a szakrendelőkbe és a kórházakba.