A tiltás ellenére is megtartja a Deák téri felvonulását a Mi Hazánk Mozgalom

2020.05.28. 09:23

Bár a koronavírus-járvány miatt a rendőrség szerint tilos részt venni azon a kegyeleti megemlékezésnek nevezett gyülekezésen, amit csütörtök estére terveztek az Országos Roma Önkormányzat Dohány utcai székházához a Deák téri gyilkosságok miatt, a Mi Hazánk Mozgalom mégis megtartja a mai megmozdulását. 

A párt most arra kéri a belügyminisztert, vizsgálja felül a BRFK álláspontját. A felvonulást a magyar szélsőjobb jogvédő szervezete, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat „biztosításával” tartja meg a párt, írja a Hvg.hu a szervezet közleményére hivatkozva. Úgy érvelnek, az nem tartozik a gyülekezési törvény hatálya alá, tehát a rendőrségnek tolerálnia kell azt.

Az Országos Roma Önkormányzat az MTI-hez eljuttatott közleményben reagált a megmozdulásra. Ebben azt írják, hogy „a Deák téri kettős emberölés kapcsán, szélsőséges nézeteket valló radikális politikai erők, újabb- és újabb támadást intéznek Magyarország minden cigány származású polgára ellen.” Hozzáteszik, nem tudják, kiknek az érdekeit képviselik ezek az emberek, kik támogatják őket, de

a közelmúlt történéseiből következtetni tudunk, hogy egyre jobban erősödik az ellenséges hangulatkeltés az ártatlan roma emberek és a romák többségével szemben. 

Múlt pénteken hajnali fél négy körül az V. kerületi Deák Ferenc téren két, fiatalokból álló társaság összeverekedett. Egy tizennyolc éves férfi a nála lévő késsel két sértettet megszúrt, akik a földre estek. Az egyik földön fekvő sértettet egy tizenkilenc éves férfi még többször megrúgta. A két megszúrt fiatal a helyszínen meghalt. Az elkövetők letartóztatásban vannak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport