Három éve nem csinálták meg a padkát, most végre elkészült, félig

2020.06.09. 15:34

Nemrég megírtuk, hogy három éve nem sikerült megcsinálni egy padkát a bringásoknak, ezt akkor épp a koronavírus-járványra fogták az illetékesek. Az Index cikke után néhány nappal végre mégis megcsinálták a padkát, legalábbis az egyik oldalon, félig. 

A történet előzménye dióhéjban:

  • Három évvel ezelőtt a Rákóczi híd pesti hídfőjének támfalában a Soroksári út - Máriássy utca kereszteződésénél a betontömbök kimozdultak a helyükről.
  • A balesetveszélyes helyzetet pár hónappal később egy fából készült támasztékkal orvosolták, de az sajnos elfoglalta a teljes bicikliutat.
  • Ezért a kerékpáros forgalmat a másik oldalon a járdára vezették, ott közös gyalog-bringautat kijelölve.
  • Oda viszont nehéz felhajtani az úttestről a 12 cm magas járdaszegély miatt.
  • A támfal aztán állandósult, kinőtt benne a gyom, mellette pedig folytatódott az erózió, a felelősséget idén áprilisban már sokadjára hárította el magáról az illetékes hivatal, ezúttal a járványra hivatkozva.

És itt jön a csavar a történetben: egy olvasónk, aki naponta használja a Máriássy utcai bicikli utat, örömmel írta meg nekünk a félsikert, amelyről képeket is csatolt, azt mondta, kár hogy az eredeti cikkünkben csak az egyik oldalról volt kép, mert a másik oldalhoz bizony nem nyúltak hozzá.

1
Fotó: Olvasói fotó / Index

Itt muszáj megjegyeznünk azt is, hogy bár a padkát az egyik oldalon valóban megcsinálták, de a lényeg a bringások szempontjából az lett volna, hogy szintbe hozzák a felhajtóval, nem pedig az, hogy egy újra cseréljék. A képek alapján mondjuk alacsonyabbnak tűnik az új padka, mint a régi, szóval ha valaki arra jár, és esetleg leméri, akkor az is kiderül, hogy hány centi marad meg az eredeti, bosszantó 12-ből.

Mikor készülhet el a túloldal is?