Tankerület: veszélyes a vasalódeszkás gyakorlat utánzása, ezért büntettek

2020.06.13. 16:40 Módosítva: 2020.06.13. 19:04

A távoktatós testnevelésórákat vasalódeszkán való úszással feldobó tanárt azért büntették meg, mert a gyakorlat veszélyes lehet a gyerekekre, írja az MTI a tankerületek irányításáért felelős Klebelsberg Központ nyilatkozata alapján. Eszerint

a tankerülettől kapott tájékoztatás alapján a videó miatt szülői bejelentés érkezett a tankerülethez. A tankerületi központ arra hivatkozott, hogy a videóban látható gyakorlat balesetveszélyes, ha azt a gyerekek utánozni akarják.

Hozzáteszik, a Makói József Attila Gimnázium testnevelőjével kapcsolatban az intézményvezető, illetve a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ hozott döntést: a tankerület letiltotta a tanításról, valamint megalázó feladatokat is kitalált a testnevelőnek, akinek mindennap el kell készítenie csoportjainak az aznapi gyakorlatokat pontos utasítással és elküldenie a tankerületi vezetőnek. A diákoknak viszont nem, a tanításról ugyanis le van tiltva. Ezzel kapcsolatban 

a Klebelsberg Központ az ügy tudomására jutása után kérte a tankerületi központ vezetőjét, hogy vizsgálja felül a korábbi döntését, mert az eljárásával nem értünk egyet, a tankerületi igazgató azonban ezt nem tette meg.

Végül kiemelték, hogy a Klebelsberg Központnak „nincs munkáltatói jogköre egyetlen pedagógus esetében sem”.

A vasalódeszkás tanár védelmében egyébként már petíció is indult, illetve egy pécsi lelkész is reagált vasalódeszka-oltárral a történetre. Alább pedig az ügyet kirobbantó videó: