Lezárult a nyomozás, Pikóék tényleg nem követtek el választási csalást

2020.06.19. 11:01 Módosítva: 2020.06.19. 12:51

A Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság (NAIH) lezárta a Pikó András és kampánystábja ellen folyó nyomozást – jelentette be a polgármester Facebookon. Az őszi polgármester-választások előtt a VIII. kerületi választási iroda jelentette fel Pikóékat, mert a Magyar Nemzet olyan képeket hozott le, amik alapján a kampányirodában illegális adatbázist hoztak létre, ami választási csalás lett volna.

A rendőrség házkutatást tartott, lefoglaltak néhány laptopot, majd nem sokkal később beszüntették a nyomozást, mert nem találtak bűntényre utaló nyomokat. Most a NAIH is megszüntette a nyomozást, pont ugyanezért.

Számunkra ez a történet rengeteg emberi fájdalmat okozott, és higgyék el, senkinek sem kívánom, hogy ilyen rágalomhadjáraton kelljen keresztülmennie

– mondta Pikó a facebookos videójában. Szerinte a hatalom csak félelmet akart kelteni bennük és azokban, akik politizálni akartak. A polgármester úgy látja, hogy ez fordítva sült el, mert ezzel pont erőt adtak nekik, és sokkal többen mentek el Józsefvárosban választani, mint az előző évekbe.