Újabb letartóztatás a zuglói emberrablás ügyében

2020.07.16. 19:07
Újabb gyanúsítottat tartóztatott le a bíróság a zuglói emberrablás ügyében - tudatta a Fővárosi Törvényszék közleményben csütörtökön. A gyanú szerint a sértettet több férfi elrabolta, fenyegette, súlyosan bántalmazta, és szabadon bocsátásáért 20 millió forintot követelt. Miután a sértett nem tudott fizetni, elengedték.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra, augusztus 16-ig rendelte el az újabb gyanúsított letartóztatását, írja az MTI. A bíróság megállapította, hogy a gyanúsított személyi körülményei rendezetlenek, a terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, büntetési tétele magas, ezért alappal lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne. 

Továbbá a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, a gyanúsításban szereplő bűncselekmény elkövetésekor is folytak ellene büntetőeljárások, és a bűnismétlés veszélye is fennáll. Mindezek miatt a bíróság úgy ítélte meg, hogy indokolt a letartóztatása.

Mint arról beszámoltunk, a felfegyverkezve elkövetett zuglói emberrablás ügyében korábban már három embert letartóztattak. A hat emberrabló július 6-án ejtette foglyul a sértettet, csaknem két napon át kínozták, verték, eltörték kulcscsontját, arccsontját. Váltságdíjként előbb öt, majd húszmillió forintot követeltek. Az emberrablás hátterében feltehetően egy eltűnt autó állhatott. Két emberrablót még keresnek a nyomozók.

A rendőrség szerint ilyen brutális emberrablás legutóbb az 1990-es években történt Magyarországon.  • Tippek
  • Babaváró hitel