14 új fertőzöttet regisztráltak, ismét nem volt halálos áldozata a vírusnak itthon

DBZOL20200604014
2020.07.17. 09:09

Nem volt halálos áldozata az elmúlt 24 órában a koronavírus-járványnak Magyarországon. 14 fővel emelkedett a fertőzöttek száma, 64 fő pedig meggyógyult, így 3220-ra nőtt a betegségből eddig meggyógyultak száma Magyarországon – közölte pénteken a koronavírusról tájékoztató kormányzati honlap

A megelőző napon 16 új fertőzöttről érkezett hír, az aktív fertőzöttek száma akkor 528 főre mérséklődött, ez péntekre 478-ra csökkent. Hatósági karanténban jelenleg 4213 ember van.

Az eddig regisztrált összes fertőzés 4293. A tesztek száma meghaladta a 302 ezret. 

A koronavírus-járvány idején Magyarországon a regisztrált fertőzöttek mintegy negyede kórházi fertőzésként kapta el a koronavírust, és a halálesetek csaknem fele is ilyen intézményi fertőzés nyomán következett be. Ez derült ki abból a levélből, amelyet Müller Cecília országos tisztifőorvos jegyez, és amelyet a Főpolgármesteri Hivatal bocsátott az Index rendelkezésére, az idősotthonokra vonatkozó kérdéseinkre válaszként.

Szerdán hatályba léptek a beutazást korlátozó szabályozások, az erről szóló kormányrendelet a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából három – vörös, sárga és zöld – kategóriába sorolja az államokat, és ennek megfelelően rendelkezik az onnan érkezők határátlépésének korlátozásáról. Ezekről részletesen az alábbi cikkünkben írtunk. 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón arról adott tájékoztatást csütörtökön, hogy a jövőben lehetőség nyílik arra, hogy ne csak az országokat, hanem az azokon belüli régiókat is szín szerint sorolják be a veszélyességi fokozatnak megfelelően.

Itt jelentette be azt is, hogy elmaradnak az augusztus 20-i ünnepségek, továbbá hogy AUGUSZTUS 15-IG hatályban MARADNAK A AZ 500 FŐNÉL NAGYOBB RENDEZVÉNYEKRE vonatkozó korlátozások, A TOVÁBBIAKRÓL pedig JÚLIUS 29-ÉN DÖNTENEK.

Szombaton Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azt mondta, a járvány második hullámának határához érkeztünk, hétfőn Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora pedig arról beszélt, a második hullám legnagyobb valószínűséggel szeptember után várható.

Eközben Horvátországban és Szlovéniában alig csökken az új fertőzöttek száma.

A koronavírus-járvány magyarországi alakulását az alábbi grafikonjainkon követheti nyomon: