Életfogytiglanra ítélnék D. Csabát, a csantavéri bérgyilkost

2020.09.04. 13:56

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kiszabását kéri a Fővárosi Főügyészség a csantavéri bérgyilkos néven ismert D. Csabára.

A vádirat lényege szerint a vádlott, egy 39 éves, szerb és magyar állampolgár férfi 2018 júliusában Amszterdamba utazott. Parókában terepszemlét tartott egy kávézóban, ahova az a horvát férfi járt, akit meg akart ölni. 2018. július 30-án, a délutáni órákban, leplezett külsővel visszatért a kávézóba és az ott tartózkodó horvát férfit tarkón lőtte, majd elhagyta a helyszínt.

D. Csabát  több gyilkossággal is gyanúsítják, köztük azzal, hogy 2018 szeptemberében hidegvérrel végzett egy vecsési vállalkozóval a Pólus Center mögött. 2019 márciusában fogták el Prágábn, a cseh hatóságok pedig három hónap múlva kiadták Magyarországnak.

Novemberi kihallgatásakor a szerb-magyar állampolgárságú férfi azt mondta, hogy a budapesti gyilkossághoz egy Skorpióhoz hasonló géppisztolyt használt és azt is elárulta a rendőröknek, nagyjából hol található a fegyver, amit egyébként Budapesten rejtett el. Később ezt a hatóságok  keresték, elvitték magukkal D. Csabát is, de nem találták meg a fegyvert.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport