Vasutasszakszervezet: életveszélyes, ami a vonatokon történik

2020.09.18. 11:08

A korábbi ötszázezer forintról egymillióra emelte a kalauz késes támadójának nyomravezetői díját a Vasutasok Szakszervezete, miután a rendőrség egy hónapja hiába keresi a tettest.

A szakszervezettől származó információ szerint a jegyvizsgáló nő azóta is kezelésre szorul. A bűne mindössze annyi volt, hogy figyelmeztetni próbált egy bliccelő utast arra, hogy nem utazhat jegy nélkül. Az ezen feldühödött férfi először tapétavágóval támadt a munkáját végző asszonyra, majd ököllel ütni kezdte. Tette után leugrott a mozgó vonatról és elmenekült.

Meleg János, a vasutasszakszervezet elnöke hangsúlyozta, hogy egyetlen elkövető sem úszhatja meg az ilyen és ehhez hasonló eseteket, ezért fejpénz kitűzésével próbálják segíteni a nyomozást.

Tarthatatlan és akár életveszélyes is lehet az, ami időnként a vonatokon történik, ezért ennek véget kell vetni. Ráadásul, ha a támadót nem sikerül elkapni, vérszemet kaphatnak mások is. 

A gyanúsítottat felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt keresik, fantomkép is készült róla.

lead 184.png

Az elkövető 25 év körüli, 165-170 centiméter magas, vékony testalkatú, kerek arcú, haja rövid, fekete, szeme sötétbarna, hangja mély, jobb fülében karikát hord.