Bernát, Felícia
EUR 384,35 Ft
USD 363,63 Ft
7 °C
31 °C

Egy nap alatt több mint háromezer karantént rendeltek el

DBZOL20200617010
2020.09.23. 12:54

Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa tegnap az elektronikus ellenőrzés lehetőségére hívta fel a figyelmet, ami megszünteti annak a veszélyét, hogy a rendőrök is elkaphatják a vírust a személyes ellenőrzéskor. Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján már arról beszélt a rendőrtiszt, hogy ezt a lehetőséget már 1815 igénybe vették.

Alkalmazások okostelefonra

Három hasznos applikációt fejlesztettek ki okostelefonokra, amelyek naprakész információkat adnak a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, és segítenek a magánszemélyeknek és a hatóságoknak is. A Vírusradar a kontaktkutatásban alkalmazható, a Vírusinfón friss információkhoz juthatunk, a HáziKaranténnal pedig elkerülhető a személyes érintkezés, ha elkülönítve élünk a többiektől.

  

Arról is beszélt Kiss Róbert, hogy a rendőrség továbbra is folyamatosan ellenőrzi a hatósági karanténba került személyeket. Az elmúlt 24 órában 12 719 ilyen ellenőrzést hajtottak végre, ezzel a tavasszal elindított ellenőrzések száma már meghaladja az egymilliót. Szintén az elmúlt 24 órában 3280 hatósági karantént kellett elrendelni, ebből 644-et a hazánkba személyautóval érkező határátlépőknél. Ezzel együtt összesen 27 449 hatósági karantén van érvényben Magyarországon.

Többször és több helyen is intézkedniük kellett az egyenruhásoknak a járványügyi szabályokat megszegők ellen. Összesen 32 alkalommal jártak el, öt esetben nem vagy nem megfelelően viselték a maszkot tömegközlekedési járművön, illetve 27 esetben ugyanez történt üzletekben, boltokban és olyan helyeken, ahol kötelező az egészségügyi maszk viselése.

Az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa újra ismertette azokat közösségi helyeket (például színház, mozi, múzeum, könyvtár), ahol kötelező a maszk viselése. Emlékeztetett a vendéglátóhelyeken bevezetett szigorításokra, például az este 11 utáni üzletzárásra, és elmondta, hogy ilyen esetekben az arányosság elve szerint járnak el a rendőrök.

Kapcsolódó

25 ezren vannak karanténban

Folyamatos a rendőri ellenőrzés.

(Borítókép: Kiss Róbert rendőr alezredes. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás