Marad a kispesti vagyonkezelő élén a korrupciógyanús ügyekbe keveredett Kránitz Krisztián

2020.09.25. 17:02

Paróczai Anikó, a Momentum kispesti önkormányzati képviselője tette közzé oldalán, hogy Lackner Csaba szavazatával Gajda Péter és az MSZP–DK-koalíció végül elérte, hogy Kránitz Krisztián maradhat a kispesti vagyonkezelő cég élén.

Kránitz Krisztián neve tavaly, az önkormányzati kampány véghajrájában kiszivárgott felvételek során merült fel többször. Ezeken a kokainbotrányba keveredett Lackner Csaba önkormányzati képviselő fehér port tartalmazó zacskóval a kezében beszélt korrupciógyanús ügyekről. A kispesti vagyonkezelő vezetőjét, Kránitz Krisztiánt Lackner oldott hangulatban csak „Mr. Negyven Százalék” becenévvel illeti. Beszél továbbá arról, hogy milyen pénzek kötöttek ki az önkormányzati megrendelések fölött diszponáló, „pénzéhségéről”  hírhedt Kránitznál.

Kránitz Krisztián a botrány kirobbanása óta változatlanul a Vagyonkezelő Műszaki Szervezet (VAMÜSZ) élén áll, és nyomatékosan tagadja a korrupciós vádakat. A helyi Momentum, valamint a helyi LMP a távozását kezdeményezte, azonban a DK-s, az MSZP-s és a párbeszédes politikusok nem csatlakoztak hozzájuk.

Kapcsolódó

A kokainozós botrányba keveredett Lackner Csaba a Facebookon erősítette meg azt, amit korábban már megüzent

Az MSZP-ből kizárt politikus közleményben írt arról, hogyan járatták le. Ő mégis „tiszteletben tartja a kispesti lakosok akaratát.”

Paróczai beszámolója szerint a testületi ülésen a kispesti képviselő-testület a közbeszerzési és költségvetési bizottság javaslatával szembemenve elfogadta a VAMÜSZ és a Közpark összevonását célzó határozati javaslatot, azonban az erre vonatkozó intézkedési tervezetet és a Közpark végelszámolásáról szóló előterjesztést már nem. A momentumos képviselő szerint a továbbiakban garantált a teljes fejetlenség és átláthatatlan működés Kispesten.

Végeredményben Mr. 40% akár még több hatáskört, még nagyobb költségvetést is szerezhet magának, ha végül a Közparkot olvasztják be a VAMÜSZ-be (igen, még ez sem kizárt sőt: az eredeti, bár egy MSZP-s képviselő távolmaradása okán el nem fogadott javaslat szerint ez történt volna)!

A mérleg: a testület megszavazta, hogy a VAMÜSZ-t és a Közparkot összevonják, ezzel akár még több pénzt és hatáskört rendelve a spanyol villával kapcsolatos üzelméről, és egyéb problémás ügyeiről ismert Kránitz Krisztián irányítása alá. Kránitz menesztésére és az új szerv átlátható működési feltételeinek lefektetésére vonatkozó módosító indítványomat leszavazta a testület arra hivatkozva, hogy az ‘új szerv' megnevezés szerintük értelmezhetetlen ebben a kontextusban

– írja közösségi oldalán a Momentum politikusa.