Győri kórházigazgató: Lesz egy pillanat, amikor meg kell állnunk, fertőzés miatt folyamatosan esnek ki az orvosok

2020.09.27. 07:04

Baljós képet festett a győri kórház főigazgatója a járványhelyzetről Magyarországon. Tamás László János szerint több intenzíves orvos, és ápoló is kiesett a szolgálatból koronavírus-fertőzés vagy a fertőzés gyanúja miatt, ráadásul már most a tavaszi hullámban kórházba került betegek sokszorosa van az osztályon.

A főigazgató szerint ezért „lesz egy pillanat, amikor meg kell állni”, mivel mindemellett növelni kell a koronavírusos betegek intenzív ágyainak számát is

Az igazgató győri HírCity-nek adott nyilatkozatáról a 24.hu számolt be. A portál azt írja, az öt megye intenzív ellátását végző győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban az ellátandó feladat nagyjából a három-négyszerese a tavaszi legrosszabb napoknak.

A főigazgató szerint jelenleg hat intenzív ágy áll rendelkezésre koronavírusos betegek számára, de néhány napon belül harmincra kell emelni az ágyszámot, noha az intenzív osztályuk csaknem tele van, a Covid-osztályon 60 százalékos a kihasználtság

Tamás László János szerint nagy erőket igényel, hogy a koronavírusos betegek ellátása mellett naponta 150 beteget fogadjanak a sürgősségi osztályon, mellette 150-180 beteg pedig a kórház járványügyi ambulanciájára érkezik.

Lesz egy pillanat, amikor meg kell állnunk

– fogalmazott, hozzátéve, hogy meglátása szerint ez a pillanat nagyon hamar elkövetkezhet. Az interjúban az is elhangzik, hogy csak egy nap alatt hat orvos és legalább tíz egészségügyi szakdolgozó került karanténba vagy pozitivitás miatt kitiltásra, és egy sem az intézményben kapta el a vírust.