Hetvenmilliós profitot ért el fél év alatt Szijjártó Péter feleségének a cége

2020.10.01. 18:45

Működése első fél évében, 2019. június 12. és 2019. december 31. közötti időszakban 229 millió forint forgalmat ért el Szijjártó-Nagy Szilvia – Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felesége – Interior Design Kft. nevű cége – derül ki a 24.hu cikkéből. Ebből70,6 millió forintos adózott eredmény lett, amelynek Szijjártó-Nagy Szilvia szinte az egészét, mintegy 68 millió forintot ki is vette osztalékként.

A kft.-t 2019 júniusában jegyezték be mindössze hárommillió forintos alaptőkével. Fő tevékenysége szerint a cég divat-,és formatervezéssel foglalkozik, a villámgyors sikert belsőépítészeti tevékenység hozta meg neki.

A 68 milliós osztalék azt jelenti, hogy Szijjártó-Nagy Szilvia nagyságrendekkel jobban keres, mint a férje, Szijjártó Péter legalábbis aligha állhatta a költségeket a havi bruttó 1,97 millió forintos miniszteri fizetéséből. 

Szijjártó Pétert augusztus 16-án fotózták le a NER közeli milliárdos, a cégeivel rengeteg állami megrendelést elnyerő Szíjj László tulajdonában lévő Lady MRD nevű luxusjachton úgy, hogy a politikus közben irodai fotókat posztolt magáról a Facebookon. 

A luxusjachtozásból feljelentés is lett.

Szíjj László mostanában Magyarország negyedik leggazdagabb embere, aki a cégeivel tízmilliárdos nagyságrendben nyer a pályázatokon, így az, hogy vendégül látta Szijjártó Pétert, korrupciós aggályokat vet fel. 

A G7 cikke szerint ráadásul a luxusjachtot csak ingyen használhatta a külügyminiszter, mert ilyen kategóriájú vízi járművet ugyanis a máltai szabályozás alapján nem lehet bérbe adni, csak és kizárólag a tulajdonosa és vendégei használhatják.