Blanka, Bianka
-2 °C
14 °C

Emberrablókat keres a rendőrség

2020.10.06. 15:57

Elfogatóparancsot adott ki a rendőrség két férfi ellen, akik egy nyáron történt emberrablásban vettek részt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A közlemény szerint az emberrablók – akik közül négy feltételezett elkövetőt a budapesti nyomozók júliusban elfogtak – egy férfit hurcoltak el otthonából, majd összeverték, és szabadon engedéséért húszmilliós váltságdíjat követeltek.

A bűncselekmény feltételezett elkövetői közül három férfit a budapesti nyomozók július 9-én elfogtak, egy társuk néhány nappal később feladta magát a rendőrségen.

Az ügy miatt most elfogatóparancsot adtak ki a 47 éves Vujkov Ákos és a 40 éves Bereczki Zoltán Róbert ellen.

Július 6-án délelőtt az emberrablók megjelentek egy 44 éves férfi XIV. kerületi házának garázsánál, ahol megverték, majd egy autó hátsó ülésére tuszkolták, és egy műhelybe vitték.

A férfinak a műhelyben – hogy ne tudjon elmenekülni – eltörték a lábát, aztán baseballütővel és vascsővel még több ütést mértek rá, így eltört a kulcscsontja és az arccsontja, a testén számos zúzódás keletkezett.

Bereczki Vujkov1lead
Fotó: police.hu

A gyanú szerint az emberrablók a férfit azzal fenyegették meg, hogy ha nem szerez húszmillió forintot, akkor elássák, és a családján is bosszút állnak. Végül a férfitól nem sikerült pénzt szerezniük, és másnap a Gyömrői úti felüljárónál szabadon engedték.