Marad a kétharmad: az ellenzék vezetett Borsodban, de a fideszes Koncz Zsófia fordított és megnyerte

Borsodi időközi választás - Percről Percre

Vége
CER 3908
2020.10.11. 08:15
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A reggel 7 órás adatok szerint a szavazópolgárok mindössze 1,3 százaléka (1010 fő) ment el választani, 2018. áprilisában a részvétel az első adatközléskor 2,3 százalék (1771 fő) volt. Ez persze nem jelenti azt, hogy végig alacsonyabb is marad a részvétel, de a vasárnap reggelt most sokan még pihenéssel töltötték. 

  • Az elhunyt képviselő lánya édesapjáról emlékezett meg reggeli posztjában. Koncz Ferenc 2018-ban nemzetiszínű melegítőben indította a napját egy reggeli kávé társaságában, ezért Zsófia is így tett ma.  

    Jó reggelt! 😊 2018-ban, az országgyűlési választások reggelén, ez a melegítő felső volt Édesapámon is, amikor a...

    Közzétette: Koncz Zsófia – 2020. október 10., szombat
  • A független jelölt már a 6 órás urnanyitás után nem sokkal le is adta a szavazatát, Facebook oldalán posztolt erről: 

    Szájmaszk, személyes iratok és saját toll sem árt! Köszönöm, hogy részt vesznek a választáson!

    Közzétette: Tóth Ádám – 2020. október 10., szombat
  • A választás izgalmasnak ígérkezik, a lapunk által megismert minden belső közvéleménykutatás szoros eredményt vetít előre. Napközben helyszíni tudósítást adunk a választókörzetből, életképekkel, az utca emberének véleményével és szakkommentárokkal is igyekszünk színesebbé tenni a mai napot. 

    Este 19 óráig lesz lehetőség leadni a szavazatát annak, aki szeretne élni ezzel a jogával. A választókörzetben 77 701 szavazásra jogosult állampolgárnak van erre lehetősége. 

  • Ma időközi országgyűlési választást tartanak Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületében, miután a térség fideszes képviselője, Koncz Ferenc július 10-én életét vesztette egy motorbalesetben. Halálával megszűnt papíron a Fidesz parlamenti kétharmados többsége, ehhez ugyanis 133 képviselőre van szükség, nekik így most csak 132 van. A tét tehát nagy. 

    • A kormányoldal az elhunyt képviselő lányát, Koncz Zsófiát indítja a választáson. 
    • Az ellenzék vele szemben Bíró Lászlót indítja, aki 2018-ban is indult, akkor még csak a Jobbik színeiben, végül 31,64 százalékot szerzett Koncz Ferenccel szemben, aki 49,3 százalékkal húzta be a körzetet. 
    • választáson indul még Váradi Gábor is, a Miskolci Roma Önkormányzat képviselője, ő függetlenben, pártok támogatása nélkül vág neki a megmérettetésnek. 
    • Nem úgy, mint Tóth Ádám független jelölt, aki mögé beállt Szanyi Tibor pártja, az ISZOM is. 
    • A szavazólapon szerepel még Sóváriné Bukta Erika, a Demokrata Párt színeiben. 

    A voksolás előtti napokban Borsodban járt az Index stábja, hogy felmérjük az erőviszonyokat. Helyszíni videóriportunkat itt lehet megnézni: 

    Kapcsolódó

    A fideszes kétharmadért indulnak harcba holnap

    Borsodban csap össze egymással a kormánypárt és az ellenzék. Videóriport a helyszínről.