Salamon
-1 °C
13 °C

Gőzölgő sósavtartály miatt állt le a vonatközlekedés Soroksár és Dunaharaszti között

2020.10.18. 06:31

Leállították a vonatközlekedést a kunszentmiklósi vonal Soroksár és Dunaharaszti közötti szakaszán szombatról vasárnapra virradó éjszaka, mert a soroksári konténerterminálon veszélyes anyag szivárog – idézte a MÁVINFORM tájékoztatását az MTI. Mivel a katasztrófavédelem már a helyszínen van – a fővárosi hivatásos tűzoltókat, a katasztrófavédelmi mobil labort, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották a Budapest XXIII. kerületi telephelyre –, és igyekszik megoldani a problémát, ezért biztonsági okokból leállították a vonatközlekedést a közeli vágányon. 

Mint kiderült, egy sósavtartály gőzölög a telephelyen. A vonatforgalom addig szünetel, amíg az anyagot átfejtik egy másik tartályba. A veszélyhelyzet megszüntetésben a MÁV vegyi elhárító egysége szintén részt vesz.

A MÁVINFORM közlése szerint emiatt pótlóbuszokra kell átszállniuk az utasoknak már az első hajnali járatindulástól kezdve Soroksár és Dunaharaszti között. Az előzetes tájékoztatás szerint ez a közlekedési rend egész vasárnap érvényben marad. A kunszentmiklósi vonalon az átszállások miatt hosszabb eljutási időre kell számítani.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport