Itt vannak a vasárnapi időközi választások eredményei

2020.10.18. 20:49

A Hajdú-Bihar megyei Tiszacsegén a polgármesteri tisztségre öt független jelölt pályázott, végül Szeli Zoltán lett a település vezetője a voksok 40 százalékának begyűjtése után – olvasható a valasztas.hu eredménylistájában. A második helyen Fekete Gergő szintén független jelölt végzett 686 szavazattal.  A 3778 szavazásra jogosult lakos 52 százaléka adta le a voksát, igaz, négyen érvénytelenül.   

Szigligeten kilenc független jelölt közül Balassa Dánielt választották meg a település vezetőjének 351 szavazattal – derült ki a valasztas.hu  adataiból. A második helyen Idrányi Péter végzett 137 voks begyűjtésével. A településen négy képviselői mandátumért 23 jelölt indult, a választói névjegyzékben 832-en szerepelnek, közülük 546-an járultak az urnákhoz. Egy érvénytelen szavazat volt. Itt a nyáron a települést 18 éve irányító Balassa Balázs váratlan lemondása után kellett új választást kiírni. 

Szanyi Szilvia lett a polgármester  Balatonfűzfőn, ahol három független jelölt mérette meg magát a valasztas.hu adatai szerint. Az új polgármester 1160 szavazatot, közel kétharmados felhatalmazást kapott a település lakóitól. A hat képviselői helyért 16-an indultak. A választói névjegyzékben 3789-en szerepeltek, végül 50 százalékuk ment el voksolni. A leadott szavazatokból 16 lett érvénytelen. 

Balatonszepezden a 4 független jelölt közül végül Biró Imre nyerte el a polgármesteri tisztséget 119 szavazattal a valasztas.hu friss adatai szerint. A második legtöbb szavazatot, 113-at, Bocskov Petrov Jordán kapta. A 398 választópolgár közül végül 255-en adták le voksukat, kilencen szavaztak érvénytelenül. 

Illi Ferencet (független) választották a Bács-Kiskun megyei Bácsszentgyörgy polgármesterévé a vasárnapi időközi választáson – közölte az MTI-vel a Garával közös önkormányzati hivatal jegyzője, Hódosné Süke Amália. A győztes jelölt 66 szavazatot szerzett, míg a szintén független Müller Józsefre 23-an voksoltak, érvénytelen szavazat nem volt.

A szavazóköri jegyzékben 135 választópolgár szerepelt, közülük 89-en jelentek meg a településen kijelölt egy szavazókörben. A korábbi polgármester, a független Tóth János is jelöltette magát, de később visszalépett. A községben képviselő-választást is tartottak, mandátumot a kilenc jelölt közül Bajai Zoltán, Szőnyi Zsolt, Barna István és Müller József szerzett – közölte Hódosné Süke Amália. Az időközi önkormányzati képviselő- és polgármester-választást azért kellett kiírni, mert a község tavaly megválasztott testülete július 30-án feloszlott.

Megyeren nem volt meglepetés, mivel a tisztségért egyedüli induló jelöltet, a független Komendánt Irént választották polgármesternek – derült ki a helyi választási iroda tájékoztatásából az MTI szerint. A hvi vezetője, Bencze Gyöngyi elmondta: a névjegyzékben szereplő 29 választópolgár közül 14-en mentek el szavazni, egy voks érvénytelen lett, így Komendánt Irént 13 szavazattal választották meg polgármesternek.

A választók a falu képviselő-testületének tagjairól is döntöttek, a két helyre ketten pályáztak. A Veszprém megyei településen azért tartottak időközi helyhatósági választást, mert a képviselő-testület júliusban kimondta a feloszlását.

A függetlenként induló Regős Györgyöt választották polgármesternek a vasárnap tartott időközi önkormányzati választáson a Baranya megyei Merenyén – közölte a nagydobszai közös hivatalhoz tartozó település jegyzője, Fitos Harri Gábor az MTI-vel. A Szigetvár közelében fekvő település egyetlen szavazókörében a névjegyzékben szereplő 231 választópolgár közül 158-an voksoltak, egy választó érvénytelenül szavazott.

A két független polgármesterjelölt közül Regős György 119, Krapecz Ferenc 38 voksot kapott.

A választók a falu képviselő-testületének tagjairól is döntöttek, a négy helyért tíz független jelölt indult. Az időközi választás megtartására azért volt szükség, mert a települést 2010 óta irányító független polgármester, Verkman István javaslatára a képviselő-testület nyáron feloszlott.

Kapcsolódó

Választ a balatoni falu, ahol serényen dolgozott az iratmegsemmisítő

Balatonszepezden tavaly októberben senki, decemberben viszont már 14 jelölt indult a polgármesteri címért. Ma újra szavazhatnak a helyiek.