Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
3 °C
8 °C

A menesztett gyöngyösi orvos szerint sokan késve kapnak ellátást a koronavírus miatt

2020.10.20. 14:02

Október 6-i hatállyal elbocsátotta a gyöngyösi kórház vezetősége a huszonöt éve az egészségügyi intézményben dolgozó elismert szakembert, Pócs Alfrédot. A Heves megyei orvoskamara elnöke – akitől a Magyar Orvosi Kamara korábban közleményben határolódott el, többek között a maszkviseléssel kapcsolatos nézetei miatt – az Indexnek elmondta: megalázó módon közölték vele, hogy mennie kell, de ő továbbra is kiáll azon állításai mellett, amelyeket a koronavírussal kapcsolatban fogalmazott meg.

Aznap délelőtt behívatott a vezetőség. Egyértelmű volt, hogy mi fog történni, rögvest a szemembe mondták, hogy koronavírus-tagadó vagyok. Ez volt az egyetlen dolog, amivel szembesítettek, semmi mást nem tudtak ellenem felhozni. Gyakorlatilag nem is akartam ellenkezni, csak aláírtam a felmondásom, ami már elő volt készítve. Azóta is ellátom a feladatomat, és ez így is marad a felmondási időm lejárta végéig

– mondta az Indexnek Pócs Alfréd. Az orvos több kórházban dolgozik, Salgótarjánban és Ózdon is, de sehol máshol nem kötöttek bele a koronavírussal kapcsolatos nézeteibe, noha számos támadás érte. Az orvos szerint nem alaptalanok a járvánnyal kapcsolatos aggályai, erről is beszélt az Indexnek:

A koronavírus-járványt gyakorlatilag azok szenvedik meg, akik más betegség miatt szorulnának azonnali ellátásra. Rengeteg dolgozót, ápolót, orvost vontak el egyes osztályokról, ahol súlyos betegeket kezeltek. Rájuk egyértelműen nem jut idő. A háziorvosok is kénytelenek úgymond telefonon keresztül diagnosztizálni, ami teljes nonszensz. Külföldi tanulmányok már kimutatták: a koronavírus miatt rengetegen késve kapnak orvosi segítséget, és ez a késlekedés okozza végül a halálukat.

Kapcsolódó

Menesztették a gyöngyösi kórház vírusszkeptikus orvosát

Korábban a Magyar Orvosi Kamara is elhatárolódott Pócs Alfréd ortopéd szakorvostól.