Menesztették a gyöngyösi kórház vírusszkeptikus orvosát

2020.10.20. 08:15

Elbocsátották a gyöngyösi kórházból Pócs Alfrédot, a Heves megyei orvoskamara elnökét, akitől koronavírus-tagadó állításai miatt korábban a Magyar Orvosi Kamara is elhatárolódott – írta meg a 24.hu.

Az elbocsátást a kórház igazgatója október 6-án közölte – erősítette meg a hírt a lapnak az ortopéd szakorvos, aki szerint a koronavírussal kapcsolatos véleménye miatt menesztették huszonöt év után. Az orvos egy hónap felmondási idejét tölti, de továbbra is dolgozik a salgótarjáni és az ózdi kórházban.

Pócs Alfréd azt is elmondta, hogy nem tartja magát vírustagadónak, azonban tapasztalatai szerint a vírus miatt azok a betegek, akik nem covidosak, jelentős hátrányt szenvednek az ellátás során.

A Magyar Orvosi Kamara szeptember eleji közleményében az alábbi szöveggel határolódott el Pócs Alfrédtól:

Ezúton tehát a MOK vezetése elhatárolódik dr. Pócs Alfréd ortopéd sebész, harcos 5G elleni aktivista, valamint az „Orvosok a tisztánlátásért” Egyesület vezető tagja által a Covid–19-pandémia kapcsán tett kijelentésektől, azok igen jelentős részét tudományosan megalapozatlannak, félrevezetőnek és hamisnak bélyegezve.

Ugyanebben a közleményben tudatta azt is a MOK, hogy nem vállalnak közösséget Tamasi Józseffel, valamint Gődény György gyógyszerésszel sem, akik összeesküvés-elméleteikben a járványveszélyt a média és a különböző kormányok, illetve a háttérhatalom okozta hisztériának állítják be, valamint tagadják a távolságtartás és a maszkviselés fontosságát.