Hollik István sem indul egyéniben, Böröcz László lehet a Fidesz-KDNP jelöltje a Belvárosban

D KOS20200511012 copy
2020.10.20. 12:03

Az Index úgy értesült, hogy Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója sem indul egyéni körzetben a 2022-es országgyűlési választásokon, helyette Böröcz László, a Fidelitas korábbi elnöke lehet a kormánypárt jelöltje Budapest 1-es választókörzetében. 

Elértük telefonon mindkét felet, Hollik István megerősítette lapunknak, hogy nem indul egyéniben, helyette inkább a központi kampányban venné ki a részét. Böröcz Lászlóval szintén sikerült beszélnünk, ő is elismerte nekünk, hogy valóban szó esett arról, hogy Hollik helyett ő legyen a Fidesz-KDNP jelöltje a körzetben, erről hivatalos döntést azonban a párt elnöksége hoz majd. 

A Fidelitas korábbi elnöke elmondta ugyanakkor azt is, hogy óriási megtiszteltetés lenne számára, ha őt indítaná a párt a következő országgyűlési választásokon. Böröcznek egyébként van is helyi beágyazottsága, 2010-től 2018-ig önkormányzati képviselő volt a választókörzet központjának számító V. kerületben. 2018. áprilisában a párt országos listájáról került az Országgyűlésbe, jelenleg a Fidesz frakcióvezető-helyettese. 

A Budapest 1-es választókörzetet 2018-ban egyébként elvesztette a Fidesz, akkor Hollik István volt a kormánypártok jelöltje, akit végül az LMP-s Csárdi Antal győzött le (48,73–41,81 százalék). Pénteken egy sajtótájékoztatón jelentette be az LMP, hogy újra Csárdit indítanák a körzetben, ezzel részletesebben egy másik cikkben foglalkozunk majd. 

Máshol is cserél a Fidesz

A múlt héten már írtunk arról, hogy Gulyás Gergely, Varga Mihály és Kocsis Máté sem indul egyéniben.

Kapcsolódó

Elkezdték kimenteni a Fidesz nagyágyúit, két év múlva több miniszter sem indulna egyéniben

Úgy tűnik, Gulyás Gergely, Varga Mihály és Kocsis Máté sem méreti meg magát. Visszavonásuknak rossz üzenete lehet a kormánypárti szavazók előtt is.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter helyett Fürjes Balázs, Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár indulhat a XII. kerületben, Varga Mihály pénzügyminisztert Gór Csaba ügyvéd, önkormányzati képviselő válthatja a II. kerületben, míg Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője helyett Sára Botond korábbi polgármester lehet a párt jelöltje Józsefvárosban. 

(Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd)  • Tippek
  • Hírek