Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Biztonsági őröket toboroz Mészáros Lőrinc

2020.10.21. 13:56

Egy egykori nyomozó, Hampó Róbert lett a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group magánbiztonsági leányvállalatának, a Talentis Protect Zrt.-nek a vezérigazgatója – olvasható az e heti HVG-ben. A lap szerint a magyar magánbiztonsági piac nem túl nagy, a fontos szereplők közül mindenki ismer mindenkit, ezért is meglepő, hogy a piacon tevékenykedő HVG-s források sem tudtak sokat róla, inkább csak epizódszereplőként jellemezték Hampó Róbertet. A médiában legutóbb úgy írtak róla, ő volt az, aki nyugtatta a helyi közvéleményt a visontai környezetszennyezés után, hogy a kiszivárgott anyag senkire sem veszélyes.

A biztonsági piacot ismerők szerint nem biztos, hogy Mészáros Lőrinc logikus döntést hozott, amikor saját biztonsági céget alapított, ahelyett, hogy egy meglévő profi vállalatra bízott volna munkát.

Források szerint Mészáros Lőrinc csalásja a leginkább azért akar saját biztonsági vállalkozást, a tagjai mert féltik a testi épségüket. Úgy tudni, gyakran kapnak fenyegetéseket, de az természetesen kérdéses, hogy ezek mennyire vehetők komolyan.

„Ereszt a birodalom”

A lap szerint a Talentis Protect arra is alkalmas lehet, hogy a Mészáros-érdekeltségekhez tartozó cégek védelmét ellássa és megakadályozza a belső visszaéléseket. Ez azért is fontos lehet, mert a HVG által megkérdezett források szerint „ereszt a birodalom”.

A cég magas fizetési ígéretekkel kezdett intenzív toborzásba. 

Kapcsolódó

Mészáros Lőrinc lehet a legnagyobb hazai munkaadó az állam után

Többen dolgoznak már a legügyesebb magyar üzletembernek, mint a Tescónak és az Audinak együtt.