Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
3 °C
8 °C

Beérkeztek az árajánlatok a Lánchíd felújításához

2020.10.29. 09:47

Árajánlatot nyújtott be mind a négy ajánlattételre felkért gazdasági szereplő a Lánchíd felújítására kiírt közbeszerzési eljárás határidejére, október 28-ára – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.

A következő lépés, hogy a BKK megvizsgálja az A-Híd Építő Zrt, a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt., az SDD Konzorcium és a STRABAG Általános Építő Kft. árajánlatába foglalt szerződéstervezeteket, valamint az ajánlatuk műszaki tartalmát – írták.

A jelentkezők árajánlatai a közbeszerzési eljárás mostani szakaszában még nem nyilvánosak, de jó tárgyalási alapot képezhetnek ahhoz, hogy a tender későbbi győztese és a BKK számára is előnyös megállapodás születhessen.

A BKK továbbra is azzal számol, hogy 2021 februárjában szerződést köthet a közbeszerzési pályázat győztesével. 

Korábban az Index is írt róla, hogy október 28-ig a beruházásra valószínűleg négy cég tesz ajánlatot, így az A-Híd Építő Zrt., A Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt., az SDD Konzorcium és a Strabag Általános Építő Kft. Azt is írtuk, hogy mind a négy versenyző jó eséllyel indul, ezek közül pedig három cég kormányközelinek számít.