Elloptak 12 és fél milliót, felélték, majd visszafizették

2020.11.05. 12:45

Lopás, kábítószer birtoklása és kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoztak a siklósi rendőrök egy háromfős banda ellen, akiknek az ügyét befejezték, és átadták az iratokat az ügyészségnek.

Egy beremendi férfi áprilisban tett feljelentést a rendőrségen, mert valaki bement a házába, és a szekrényben lévő kabátja zsebéből ellopott 12 és fél millió forintot – közölte a rendőrség.

A rendőrök szerint a férfi nevelt lányának barátja többször is egyedül maradt az ingatlanban, majd az egyik alkalommal kilopta a pénzt a kabátból. A nyomozás során az is kiderült, hogy a bűncselekmény elkövetésében a fiú anyja is segédkezett, a felbujtó pedig a nő új barátja volt.

Kihallgatásukon mindhárman beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy a pénz nagy részét felélték, a felbujtó pedig azt is elmondta, hogy a pénzből autót vett, rendezte korábbi tartozásait, illetve drogfogyasztását is ebből fedezte. Mindhárom gyanúsítottnál felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja, amit később a szakértői vizsgálat alá is támasztott.

A rendőrök a felbujtótól közel kétszázezer forintot, karórákat, ékszereket, telefont és egy autót is lefoglaltak. A gyanúsítottak az eljárás során a kár teljes összegét visszautalták a sértettnek.