Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Nyugtatót kevert a kislánya baracklevébe, csakhogy felvetesse a kórházba

2020.11.18. 14:07

A Bács-Kiskun megyei ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy kecskeméti nő ellen, aki 2020 márciusában Kecskeméten úgy akarta felvetetni a kórházba a hároméves kislányát, hogy nyugtatót kevert az italába, amitől a kislány életveszélyes állapotba került.

A vádirat szerint az öt kiskorú gyermeket nevelő nő 2020. március 20-án többször betelefonált a kecskeméti kórházba, hogy a hároméves kislánya otthon belázasodott, ezért szeretné a kórházi ellátását kérni. A járványügyi helyzet miatt az orvosok azt javasolták, hogy otthon csillapítsa a gyermek lázát, és beszéljen a háziorvosával, a vádlott azonban hajthatatlan volt.

A mentők a vádlottat és a sértettet beszállították a kórház gyermekgyógyászati osztályára. A kezelőben az ügyeletes orvos megvizsgálta a kislányt, aki nem volt lázas, jó állapotban volt.

A vádlott ennek ellenére többször mondta, hogy a gyermek otthon háromszor is összeesett, ezért mindenképpen szeretne vele a kórházban maradni. Hívás nélkül visszament a gyermekkel a kezelőbe, és a tünetmentes kislányt vízzel locsolta, majd egyre agresszívebben követelte, hogy tartsák a kórházban. Azt is mondta, hogy bármit elkövet, hogy ne küldjék haza. Ezután a vádlott a nála lévő nyugtatóból 8-9 szemet a kislány cumisüvegében lévő baracklébe kevert, azért, hogy a sértett rosszullétre utaló tüneteket produkáljon és a kórházban maradhassanak.

A gyermek rövidesen ivott is a cumisüvegből és rosszul lett, elvesztette az eszméletét. Az orvosok az előzmények miatt mérgezésre gyanakodtak, és azonnal elkezdték a kislány intenzív ellátását. Szerencsére a gyermek a kezelés hatására mintegy fél óra után visszanyerte az eszméletét. A kórház a mérgezés miatt értesítette a rendőrséget és a gyermekvédelmet, a helyszínre érkező rendőrök a vádlottól le is foglalták a nyugtatót.

Kapcsolódó

Légycsapóval verte és cigarettával égette meg saját hároméves gyerekét egy mezőberényi férfi

Rendszeresen terrorizálta és válogatott módon bántalmazta a hétéves fiát és a feleségét is az apa, aki ellen most vádat emeltek.

A kislány az ellátása megkezdésekor életveszélyes állapotban volt. Ha nem kapott volna időben szakszerű orvosi segítséget, nagy eséllyel megfulladhatott volna.

A főügyészség a letartóztatásban lévő vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben.