Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-6 °C
4 °C

Százezreket fizethetünk, ha nem készítjük fel télre a vízórát

2020.11.20. 19:16

A tél beállta előtt nemcsak a kertről és a növényekről, hanem a kerti csapokról, illetve a vízmérőkről is gondoskodniuk kell a ház-, illetve telektulajdonosoknak. Bár még enyhék a nappalok, ideje felkészülni a vízszerelvények védelmére is, hiszen lassan beköszöntenek a fagyos hajnalok és éjszakák.

A vízmérők, csövek és egyéb szerelvények elfagyása váratlan kellemetlenségeket és súlyos kiadásokat okozhat a háztartásoknak. Ha eddig még szerencsénk volt, most már valóban az utolsó percekben vagyunk, hogy megtegyük a szükséges óvintézkedéseket, hogy elkerüljük a felesleges károkat – közölte a Fővárosi Vízművek.

Kapcsolódó

Nem az ő telke volt, és nem volt bekötve a víz, mégis jött a hatmilliós vízszámla

Róbert igencsak pórul járt: vett egy telket, bevezette a közműcsonkokat, majd eladta az ingatlant. Fél év múlva kiderült, hogy valamikor valaki vizet lopott a bekötetlen vízcsövéről. Végül a bíróság is őt meszelte el.

Aki még nem tette meg, minél előbb ellenőrizze vízórája vagy a szabadban lévő csapok és vezetékek állapotát. A felkészülés rendkívül fontos, hiszen 

a belső hálózat és a vízmérők fagy elleni védelme az ingatlan tulajdonosának feladata.

Ha a téli időben szétfagy a kerti csap vagy vezeték, akkor az esetlegesen elfolyó víz díját is az ingatlantulajdonosnak kell viselnie.

A vízóra meghibásodására, szétfagyására utal a szilánkokra tört üveg az óralapon, az eldeformálódott számlálószerkezet, esetleg a vízaknában csöpögő víz. Ha a Fővárosi Vízművek szolgáltatási területén elfagy a vízmérő, akkor haladéktalanul hívni kell a társaság Vízvonalát a 06-1/247-7777-es számon. Kerti csap vagy vezeték fagyásakor, illetve törésekor pedig szakemberhez kell fordulni.

A tavasz beköszöntéig az ingatlantulajdonosoknak rendszeresen ellenőrizniük kell, hogy nincs-e víz az aknában. Emellett arra is figyelni szükséges, hogy mindig helyén legyen az aknafedél, aminek az épségéről, hőszigeteléséről is érdemes idejében gondoskodni. Ha pedig mégis megtörténik a baj, jó szolgálatot tehet a Fővárosi Vízművek által kínált Vízálló védelem biztosítás.

Kapcsolódó

A vízórát jöttek leolvasni, a tévével távoztak

Bezárták az idős lakót a fürdőbe, de a térfigyelő kamera lebuktatta őket.