Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

Manfred Weber: A Fideszt már kizárták volna az Európai Néppártból, ha nincs a járvány

2020.11.22. 10:05

Az Európai Néppárt politikai gyűlése már döntött volna a Fidesz kizárásáról, ha nem üt be a koronavírus-járvány – mondta Manfred Weber a flamand De Standaard című lapnak.

A néppárt frakcióvezetője szerint – áll a Népszava szemléjében – Orbán Viktora vétója miatt folyamatosan veszít népszerűségéből a Fidesz a pártcsaládon belül.

A magyar kormányfő Lengyelországgal együtt blokkolta az Európai Unió következő hétéves költségvetéséről és helyreállítási alapjáról szóló megállapodást.

A másfél éve felfüggesztett Fidesz kizárását hónapokkal ezelőtt 14 tagpárt kezdeményezte, ami több mint elég ahhoz, hogy az Európai Néppárt döntésre vigye az ügyet. A szavazást azért nem tudják megtartani, mert a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások meggátolják a politikai gyűlés összehívását.

Azt üzenem neki: ha azt állítod, hogy az igazságszolgáltatás független, és a média szabad, akkor nincs semmi félnivalód. Kérlek, add a beleegyezésedet a megállapodásokhoz! 

Kapcsolódó

Manfred Weber: Több határellenőrzés, megfontoltabb szolidaritás

A bajor Keresztényszociális Unió politikusa szerint úgy kell kiegyensúlyozni az EU menekültpolitikáját, hogy a valóban elesetteket karolja fel.  • Eladnék
  • Hírek